Inspecteer jij wel eens je sneakers door erin te ruiken? Je kunt hier nu officieel voor betaald krijgen. Elke seconde wordt er wel een paar sneakers verkocht. De sneakerwereld is in de afgelopen decennia uitgegroeid tot een miljardenindustrie. Het gaat zelfs zo ver dat er in sommige gevallen miljoenen worden betaald voor die ene exclusieve sneaker.

Sneakers op Ebay

Zo werd onlangs een paar van de Dior Air Jordan1 AJ1 High OG voor een bizar bedrag van €7000 verkocht. Bij de aankoop van dit soort sneakers is het van belang dat de authenticiteit wordt gewaarborgd. Daarom is Ebay een nieuw initiatief gestart waarbij de authenticiteit wordt bepaald door een ‘snuif test’.

BEKIJK OOK  The Midnight Sky met George Clooney is de meest bekeken Netflix film aller tijden
bron: Ebay

Als onderdeel van het nieuwe programma, dat inspeelt op de stijging van de schoenenverkoop in het afgelopen jaar, zullen de populairste sneaker merken die momenteel op eBay worden verkocht (denk hierbij aan Nike, Adidas en New Balance) voor meer dan €150, volledig worden onderzocht en geverifieerd door een onafhankelijk team van industrie-experts.

bron: Ebay

Op het moment geldt de authenticiteittest alleen voor sneakers van een hoger segment. Toch zijn er ook plannen gemaakt om in de toekomst andere (minder bekende merken) te voorzien van dee exclusieve test. De garantie wordt vanaf 11 juni ingezet.

Toch zijn er ook redenen om juist geen schoenen te dragen, maar sokken binnenshuis. Wist je dat wetenschappers aanraden om binnenshuis met sokken aan te lopen in plaats van blote voeten?


Like it? Share with your friends!