Beruchte Nederlandse voortvluchtige pedoseksuelen opgepakt in Ecuador

De Ecuadoraanse politie heeft fantastisch werk geleverd met de arrestatie van de voortvluchtige pedoseksuelen Lesley L. en Marthijn U. De mensenrechtenorganisatie Free a Girl heeft dit naar buiten gebracht. De organisatie heeft een vitale rol gespeeld bij de opsporing van de twee mannen.

Pedoclub vereniging Martijn

Marthijn U. was al in Nederland veroordeeld voor het runnen en helpen van de verboden pedoclub Vereniging Martijn. Zoals je je kan voorstellen is die vereniging verboden door de Hoge Raad omdat leden seksuele relaties tussen volwassenen en kinderen zouden verheerlijken.

Nog voordat U. kon worden opgesloten vluchtte hij naar het buitenland. Lesley L. werd in Nederland ook al veroordeeld voor het maken van kinderporno. Free a Girl heeft samengewerkt met het Amerikaanse collegabedrijf Operation Underground Railroad, net als de Ecuadoraanse autoriteiten.

Beeld: Politie Ecuador

Verdacht van misbruiken van kinderen

Volgens Free a Girl hebben de mannen niet stilgezeten in Ecuador. Zo zouden ze de kinderen naar hun huis lokken met de belofte om videogames te spelen, waarna ze hen in ruil voor snoep dwongen om seksuele diensten aan hen te verlenen. Ook zou het tweetal feesten hebben georganiseerd om kinderen aan te randen en te verkrachten.

Oprichter van de fantastische organisatie Free a Girl Evelien Hölsken zei het volgende over de arrestatie: “Ook al denk je het recht te kunnen ontlopen door je te verstoppen in dorpjes aan de andere kant van de wereld: gerechtigheid zal zegevieren. Je blijft met je handen van kinderen af.”

Laat een reactie achter

Scroll naar boven