Bertha (61) won tonnen in Miljoenenjacht: ”Er zijn leukere dingen”

Bertha (61) won tonnen in Miljoenenjacht: ''Er zijn leukere dingen''

De 61-jarige woonbegeleider Bertha Bonder deed vorig jaar mee aan het programma Miljoenenjacht. Ze won maar liefst 488.000 euro en vond dat best leuk. Maar geweldig was het nou ook weer niet: ”Er zijn leukere dingen.”

Meedoen

In een interview met de Telegraaf vertelt Bertha dat ze altijd al graag mee had willen doen aan Miljoenenjacht. ”Maar daar moet je voor worden uitgenodigd.”

”Vorig jaar werd ons hele postcodegebied gevraagd. Ik reageerde en vroeg mijn dochter Rianne mee. Met een hele bus zijn we vanuit Ubbena naar Amsterdam gegaan.”

”Mijn nichtje was ook uitgenodigd. Ik zei nog tegen haar: ‘ik hoop dat hij een dikke prijs gaat winnen’. Daarop zei ze dat zij juist hoopte dat ik zou winnen.”

Goede antwoord

In de uitzending komt de vraag voorbij hoeveel mensen zich zorgen maken om het milieu. Bertha wil eigenlijk 86 procent invullen, maar haar dochter zegt dat ze 59 procent procent moet invullen.

Die 59 procent blijkt het correcte antwoord en Bertha’s naam wordt omgeroepen. ”Ik was niet echt zenuwachtig. Ik houd van spelletjes en zag de camera’s niet eens.”

Koffer

Bertha schopt het uiteindelijk tot het finalespel. Ze kiest een koffer ”waar een leuke man bij stond” en stoot door tot maar liefst 314.000 euro.

”Ik koos voor no deal, want ik ben met niets gekomen. Het had ook fout kunnen gaan, maar ik trok een laatste goede koffer en kreeg een bod van 488.000 euro. Toen ben ik gestopt. Ik was wel blij, maar dat was ik ook toen ik een pubquiz won.”

Bertha (61) won tonnen in Miljoenenjacht: ''Er zijn leukere dingen''

Geen problemen meer

Het geld vindt Bertha wel leuk, want ze kan nu kopen wat ze wil. ”Ik spaarde om mijn woning op te laten knappen en dat kon nu mooi gebeuren.”

”Ik wilde ook een nieuwe keuken, maar bij nader inzien voldoet de huidige nog wel. Een camper kopen? Die kan ik ook gewoon huren. Ik wil het geld niet over de balk smijten.”

Geen ander leven

Bertha heeft geen ander leven gekregen door haar geldprijs. ”Geld is helemaal niet het belangrijkste. Ik heb mooiere dingen meegemaakt.”

”De komst van zijn dochter bijvoorbeeld en toen ik mijn vriend Sjoerd ontmoette. Dat was twee maanden voordat ik won. Ik werk overigens wel minder, maar heb het nog steeds druk.”

Studiowinnares Bertha belt haar vriend met goed nieuws

 

Scroll naar boven