Bert (41) weigert zijn kinderen binnen te laten: ”Zijn nieuwe vriendin wil het niet”

Bert (41) weigert zijn kinderen binnen te laten: ''Mijn vriendin wil het niet''

In de LINDA-rubriek ‘Lekker samengesteld’ vertellen vrouwen over hun samengestelde gezin. Dit keer doet Birthe* haar verhaal. Zij is teleurgesteld in haar ex-man Kevin, die weigert om zijn kinderen binnen te laten en dat doet veel pijn.

Kinderen

”Mijn kinderen zijn 9 en 5  jaar”, zo schrijft Birthe. ”Ze zijn niet welkom bij hun vader. Zijn nieuwe vriendin wil ze daar niet hebben.”

”Volgens mijn ex zijn het ‘onhandelbare kinderen’ terwijl de kinderen van zijn vriendin wel mogen komen. Ik herken mijn ex niet meer.”

Bert (41) weigert zijn kinderen binnen te laten: ''Mijn vriendin wil het niet''

”Ik ga eraan kapot, maar wat nog belangrijker is, is dat mijn kinderen zich aan de kant gezet voelen. Hun vader komt niet op voor hen en laat het gebeuren.”

”Er bestaat simpelweg geen excuus. Niet voor liefde, niet voor werk, niet voor vriendschap. Kevin stond er voorheen ook zo in, maar nu niet meer.”

Nieuwe liefde

”Twee jaar geleden besloten we uit elkaar te gaan. We hebben schitterende jaren beleefd en hebben twee prachtige kinderen. We waren uit elkaar gegroeid, denk ik.”

”Hij werkte veel in het buitenland. De aandacht voor elkaar verdween langzaam. Op gegeven moment waren we meer een soort huisgenoten dan geliefden.”

”De scheiding verliep niet vervelend. Onze kinderen kregen alle liefde en we spraken af dat zij niet onder de breuk mochten lijden.”

”De afspraken waren mooi, maar hij hield zich er al niet meer aan sinds hij opnieuw verliefd werd. Ze hebben nu sinds een paar maanden een relatie. Ik kan me voorstellen dat ze in de honeymoon-fase zitten en elkaar vaak willen zien. Maar om je kinderen niet binnen te laten?”

''Mijn kinderen zijn 9 en 5  jaar'', zo schrijft Birthe. ''Ze zijn niet welkom bij hun vader. Zijn nieuwe vriendin wil ze daar niet hebben.''

Contact

”De enige manier waarop onze kinderen hun vader zien, is doordat hij soms naar mijn huis komt. Ik heb veel moeite om niet uit mijn slof te schieten. Maar ik wil hem niet zwartmaken bij hen.”

”Het zou ertoe kunnen leiden dat het contact helemaal wordt verbroken. Toch verbaast het me dat de kinderen het allemaal maar accepteren. Aan de andere kant, ze zijn nog zo jong.”

”Het gaat niet van harte, maar ze zien in dat ze hun vader anders helemaal niet meer zien. Bij hem thuis mogen ze niet meer komen.”

‘Tijd nodig’

”Toch confronteer ik hem soms met de gang van zaken. Hij wijst dan op de omstandigheden en zegt dat zijn vriendin de tijd nodig heeft. Belachelijk. Communiceren met hem gaat nauwelijks. Hij lijkt volledig door haar te zijn overgenomen. Wat kan ik nog meer doen?”

Scroll naar boven