Beroemde sporter (18) plotseling omgekomen

In de Verenigde Staten is een meisje van slechts vijf jaar door haar eigen opa en oma met een riem d00dgeslagen omdat ze per ongeluk in haar broek had gepoept.

In de sportwereld is met afgrijzen gereageerd op het plotselinge overlijden van Laura Delava. De 18-jarige Belgisch kampioene powerlifting kreeg ineens te maken met een nog onbekende infectie, die haar fataal is geworden.

Nationaal kampioen

Delava deed pas sinds vorig jaar zomer aan powerlifting. De 18-jarige uit het Belgische Hoei werd nationaal kampioen in een tijdsbestek van slechts drie maanden.

Dat gebeurde bij de junioren onder de 69 kilo. Ze schreef in totaal het indrukwekkende aantal van vier records op haar naam.

Instagram

Op zondag kreeg Delava opeens een infectie, die haar binnen 24 uur het leven kostte. Een vriendin van haar schrijft op Instagram:

”Deze maandag 24 april 2023 doofde de hoop om klokslag 13.00 uur toen de dokter Laura’s onherstelbare toestand kwam aankondigen.”

”Ik kondig u daarom met een gebroken hart het heengaan aan van onze nationale zonneschijn Laura Delava.”

”Degenen die dicht bij haar stonden zullen haar goede humeur, haar vasthoudendheid, haar wilskracht en een ijzersterk karakter herkennen.”

”Of je haar nu kende via familie, studies, of vooral powerlifting: het verdriet dat we kennen na dit tragische nieuws is enorm.”

”Ik weet dat Laura jullie allemaal een prachtige herinnering had willen nalaten. Ze had de kans om mijn leven op vele manieren te veranderen en ik dank haar daarvoor.

”Ik denk dat ze nu een beetje kan rusten. We houden allemaal van je mijn Laura.”

Scroll naar boven