Beroemde Nederlandse schrijfster (31) plotseling overleden

Beroemde sporter (18) plotseling omgekomen

Enorm verdrietig nieuws, want uitgeverij Prometheus heeft zojuist bekendgemaakt dat de bekende Esmee Schenck de Jong onverwachts is heengegaan. De schrijfster (1992) is helaas slechts 31 jaar jong geworden.

De familie wil niet bekend maken wat de oorzaak is, maar is compleet verrast door het plotselinge verdriet, zo meldt de site Hebban.

Afgelopen januari bracht Schenck de Jong haar debuutroman Omdat Mijn Lichaam Het Wil uit. Hierin schrijft ze over haar avontuurtjes tussen de lakens. Prometheus noemde het een taboe- en genrevrij boek. De verkoop ging prima en recent werd er een tweede druk gemaakt.

VICE en Volkskrant

Esmee schreef ook voor VICE en De Volkskrant. Tevens zat ze in de jury die jaarlijks de Zilveren en Gouden penseel uitreikt voor de meest indrukwekkend en geillustreerde kinderboeken. Boekenkoepel CPNB prijs Schenck de Jong als een enorm bijzondere, kleurrijke, gepassioneerde en inspirerende vrouw.

”We zullen haar bevlogenheid en persoonlijkheid missen.” De uitvaart van Esmee Schenck de Jong vindt volgende week in Den Haag plaats.