Berit (42) krijgt tonnen aan erfenis van iemand die ze niet kent, maar dan gaat het mis

Berit (42) krijgt tonnen aan erfenis van iemand die ze niet kent, maar dan gaat het mis

Een erfenis ontvangen kan verschillend uitpakken. Je kunt bijvoorbeeld geld en/of spullen krijgen, maar kunt ook schulden erven. Maar wat nu als je op een dag wordt gebeld door een notaris, die je mededeelt dat je tonnen erft van iemand die je niet kent?

De 42-jarige Berit uit Breda is dat overkomen. Tegen LINDA vertelt ze over de tonnen aan erfenis die ze kreeg van iemand die ze niet kende: haar achternicht.

Achternicht?

”Ik had nog nooit van een achternicht gehoord, totdat ik werd gebeld door een notaris. ”Op een drukke ochtend was ik net mijn twee zieke kleuters aan het verzorgen, toen de telefoon ging.”

”Ik dacht eerst dat het een flauwe grap was. Mij werd verteld dat ik 480.000 euro zou erven van de dochter van een neef. Haar naam was Mary. Ik had nog nooit van haar gehoord.”

Geen kinderen

”Mary bleek geen kinderen te hebben en verder ook geen directe familieleden meer toen ze haar laatste adem uitblies. Wel had ze een succesvol bedrijf.”

”Van een werknemer vernam ik later dat Mary alleen maar werkte en er geen sociaal leven op nahield. Toen ze ziek werd, heeft ze de boel verkocht.”

Goede doelen

Een deel van het geld gaat naar goede doelen, maar het leeuwendeel komt bij Berit terecht. ”Ik twijfelde of ik dit wel moest aannemen.”

Berit (42) krijgt tonnen aan erfenis van iemand die ze niet kent, maar dan gaat het mis

”Maar ik was net gescheiden en met twee kleine kinderen kwam het geld op het juiste moment. Ik weet eigenlijk nog steeds niet waarom ik het geld heb gekregen. Maar misschien is daar geen reden voor en had ze gewoonweg niemand anders.”

Vragen om geld

Een gedeelte van het geld gebruikt Berit om schulden af te betalen, leuke dingen voor de kinderen te kopen en een etentje voor vrienden te organiseren.

De fout die Berit maakt, is dat ze iedereen vertelt hoeveel ze heeft gekregen. Een van haar beste vrienden vraagt daarna om geld.

”Ze had me zogenaamd ontzettend veel geholpen bij de scheiding en vond dat ik een vakantie voor haar moest betalen. Als we leuke dingen gingen doen, wilde iedereen dat ik zou betalen.”

”Als ik aangaf dat we voorheen altijd splitten, kreeg ik de wind van voren. Ik was immers rijk en de rest van mijn vrienden niet.”

Vrienden kwijt

Op gegeven moment loopt het dusdanig uit de hand, dat Berit zich genoodzaakt voelt om vriendschappen te verbreken. ”Ik vond het heel verdrietig, maar ik heb nu gezien hoe mensen kunnen veranderen wanneer er geld in het spel is. Dat is niet normaal.”

Scroll naar boven