Bespaar maandelijks €400+ huurkosten met vergeten controle

hurrkosten besparen

In Nederland betalen huurders honderden euro’s teveel dan nodig voor hun huurwoning, aldus recent onderzoek wat is uitgevoerd door Pointer. Het onderzoek zegt dat de gemiddelde huurder in ons land 433 te veel betaald. Wat blijkt? Het is relatief makkelijk op te lossen.

Bespaar op je huurkosten

Het is algemeen bekend dat de huizenmarkt extreem krap is, met huurprijzen die tot ongekende hoogtes is gestegen. De cijfers spreken voor zich – heel veel Nederlanders zijn als de dood om hun verhuurder hierop aan te spreken uit angst voor negatieve gevolgen. Maar dat is nu afgelopen.

Volgens een recente studie van de Koninklijke Nederlandse Vereniging van Makelaars en Taxateurs (NVM), kost een vierkante meter van een ongemeubileerde woning gemiddeld ongeveer 15,51 euro. En daar waar mogelijkheden zijn om de regels te omzeilen, gebeurt dit in veelfout.

Huurders komen in actie

NOS op 3 bracht naast Pointer hun eigen onderzoek naar buiten in een YouTube video. Hierin wordt uitgelegd hoe huurders de wet proberen te omzeilen met kosten die ze helemaal niet in rekening mogen brengen. Als huurder heb je tot zes maanden na de ondertekening van het contract de mogelijkheid om de huurprijs te laten beoordelen.

Dit gebeurt door de Huurcommissie. Maar het schokkende aan het onderzoek is dat slechts 0,5% van alle nieuwe huurders gebruik maakt van dit recht. Hier komt het leuke: Van alle mensen die contact opnamen met de Huurcomissie, werden 313 van de 469 gevallen in het gelijk gesteld. Ze bespaarden hiermee op jaarbasis meer dan €5.000,-.

Waarom is je huur zo hoog?

Kom zelf in actie tegen hoge huurkosten

Als je wilt voorkomen dat je te veel betaalt voor je huurwoning in de vrije sector, is het van belang om binnen een halfjaar na ondertekening van je huurcontract actie te ondernemen en contact op te nemen met de Huurcommissie. Maar zelfs daarna kan je nog in actie komen.

Zeer de moeite waard, aangezien jaarlijks ongeveer 100.000 mensen een huurcontract in de vrije sector tekenen. Als je je huurprijs door de Huurcommissie wilt laten toetsen, kun je dit doen door in te loggen op MijnHuurcommissie en het formulier voor de toetsing van de aanvangshuurprijs in te vullen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Huurtehoog (@huurtehoog.nl)

Maar ook bedrijven als Robin Hood uit Groningen zetten zich in om op te komen voor de rechten van huurders. Het is wat ons betreft tijd om zelf in actie te komen om de bizar hoge huurprijzen een halt toe te roepen. Daarom willen we je graag vragen om dit bericht te delen op Facebook en een reactie achter te laten.

Scroll naar boven