Heel goed nieuws voor Nederlandse automobilisten. De adviesprijzen voor diesel en benzine dalen op dit moment keihard. Vandaag stond de adviesprijs voor diesel op 2,04 euro, en die voor diesel op 2,01 euro.

De prijzen dalen en fors ook”, zegt Paul van Selms van United Consumers. Hij wijt dat aan de dalende olieprijs. Volgens Selms zijn er echter ook tankstations die maling hebben aan de adviesprijs en de tarieven bewust hoog houden. Het gaat dan met name om de dieselprijzen.Benzine- en dieselprijzen als een raket omlaag: ''Bijna gratis'' 😂

Oorlog in Oekraïne

”Naarmate de oorlog in Oekraïne doorgaat wordt het bijna wat ‘normaler’ en zie je dat de markt er rustiger op reageert, zegt Selms. ”Ik denk ook dat het effect van de boycot op Russische olie er wel weer uit is, men heeft weer alternatieven gevonden en de paniek is uit de markt.”

Of de prijs onder de twee euro gaat komen? Die kans is klein. Selms denkt dat we moeten gaan leven met prijzen van twee of  meer dan twee euro. ”Er blijft een koppelingseffect bestaan tussen gas, elektriciteit en benzine.”