Ben legde al zijn vakantiegeld in een hotelkluisje en nu is alles weg

Ben legde al zijn vakantiegeld in een hotelkluisje en nu is alles weg

Voor de Belgische Ben Kuijpers uit Maasmechelen en zijn partner is een heerlijke vakantie in Ibiza minder leuk afgelopen. Op aanraden van het personeel legde hij zijn vakantiegeld in een kluisje in de hotelkamer, maar nu is alles weg.

Hotelkluisje

Beenhouwer Ben uit het Belgische grensplaatsje Maasmechelen trok vorige maand met zijn partner voor een weekje naar het zonovergoten Ibiza.

Ben legde al zijn vakantiegeld in een hotelkluisje en nu is alles weg

De twee hadden een hotel geboekt in het kustplaatsje Port ‘dEs Torrent. Omdat hij niet met veel geld op zak wil lopen, legt hij zijn portemonnee in een kluisje op de hotelkamer.

Op de tweede dag wil Ben wat extra geld meenemen. ”Toen zag ik dat het deurtje van onze kluis weliswaar dicht was, maar niet vergrendeld.”

”Ik weet zeker dat ik de kluis op slot had gedaan. Ik lijd aan beroepsmisvorming. In mijn zaak check ik ook alles twee keer. Ik doe dat overal, mijn vrouw krijgt er soms wat van.”

800 euro weg

Volgens Ben ontbreekt er 800 euro. Hij besluit naar de receptie te gaan, om de uitbater te informeren. Die reageerde direct gepikeerd. ”Hij zei dat alleen hij de mastercode kende, dat wij hem een dief noemde. Volgens hem had ik de kluis helemaal niet gesloten.”

Ben legde al zijn vakantiegeld in een hotelkluisje en nu is alles weg

”Dat vond ik heel sterk, maar ik zei dat je dan ook van andermans geld moet afblijven. Daarop reageerde hij dat wij steeds een ander verhaal hadden.”

Wachten

”Ik wilde camerabeelden van het hotel zien. Er zijn maar 11 kamers en er zijn 7 personeelsleden. We zouden direct kunnen zien wie er in onze kamer is geweest.”

”De eigenaar wilde de beelden niet laten zien. Hij zei dat we alleen maar uit waren op onrechtmatig geld verdienen. En dus hebben we de p0litie gebeld.  We konden naar kantoor komen, maar werden doorgestuurd naar de Guardia Civil. Zij wilden ons alleen maar in het Spaans helpen.”

”We moesten vier uur wachten voor we aan de beurt zouden komen. We hebben het er maar bij gelaten. We hebben nog het beste van onze vakantie gemaakt, maar dit vergeet je niet snel.”

Ben legde al zijn vakantiegeld in een hotelkluisje en nu is alles weg

Booking.com

Ben en zijn vrouw hadden het hotel geboekt via booking.com. ”Ik heb hen op de hoogte gebracht, maar we krijgen helemaal geen feedback.” Als toerist in Spanje heb je blijkbaar geen poot om op te staan. Wat moet ik nu verder nog doen?”

Volgens een woordvoerder van de boekingswebsite moeten mensen eerst contact opnemen met de lokale autoriteiten. Het is niet iets waar booking.com mee kan helpen. Wel wil de website meewerken aan een officieel onderzoek, wanneer dat door de autoriteiten wordt ingelast.

Scroll naar boven