Belgische vrouw op eerste werkdag ontslagen: “Je tanden zijn te lelijk”

Belgische vrouw op eerste werkdag ontslagen: "Je tanden zijn te lelijk"

Ophef in België, waar een 35-jarige vrouw op haar eerste werkdag direct ontslagen werd. Haar werkgever gaf haar in een gesprek te verstaan haar tanden lelijk te vinden en stuurde haar weg. Ze liet het er niet bij zitten en stapte naar de rechter.

Belgische vrouw op eerste werkdag ontslagen: "Je tanden zijn te lelijk"
Foto: Anna Shvets

Mondkapje

De vrouw solliciteerde twee maanden geleden bij een verzekeringsmakelaar, zo meldt Het Laatste Nieuws. Tijdens het sollicitatiegesprek droeg ze een mondkapje, zodat haar werkgever haar mond niet kon zien. De vrouw heeft namelijk een erfelijke tandafwijking waardoor haar tanden makkelijk afbreken.

Op haar eerste werkdag merkte een van de twee bedrijfsleiders meerdere afgebroken tanden in haar mond en stapte naar de directrice om te klagen. Die zei aanvankelijk niets, maar ‘s-middags gaf ze de vrouw te kennen dat ze beter een baan ‘achter de schermen’ kon gaan zoeken en stuurde haar weg.

Nadat de vrouw naar Unia, een Belgisch centrum voor gelijkheid van kansen, was gestapt en dit niets opleverde, zette ze de gang in naar de rechtbank. Die heeft nu geoordeeld dat de werkgever de vrouw zes maanden brutoloon moet uitkeren voor de geleden materiële en morele schade.

Scroll naar boven