Belgische vader maakt zijn dochtertje zwanger, moeder geeft meisje de schuld

Belgische vader maakt zijn dochtertje zwanger, moeder geeft meisje de schuld

De rechtbank in Brugge heeft gisteren besloten dat een 36-jarige moeder uit Oostenden twintig maanden de bak indraait, waarvan de helft met uitstel. De rechtbank acht bewezen dat de vrouw haar dochter van 15 zwaar heeft afgetuigd.

De feiten kwamen aan het licht toen bleek dat het meisje zwanger was van haar bloedeigen vader. De man, die zwakbegaafd zou zijn, heeft zich in 2020 vergrepen aan zijn kind. In december van dat jaar bleek het meisje 12 weken in verwachting te zijn.

Toen bleek wat de vader op zijn geweten heeft, werd hem eerst hulp aangeboden. Later werd hij veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf.

Moeder spoort ook niet

Uit onderzoek is gebleken dat ook de moeder over de schreef is gegaan. Over een periode van ruim twee jaar sloeg zij haar dochter, terwijl ook het broertje (9) het zwaar te verduren kreeg. Bij de kinderen zijn meermaals blauwe plekken gezien en daar bleef het helaas niet bij.

De kinderen hebben tijdens verhoren aangegeven dat hun moeder hun elke dag sloeg en schopte. Wanneer de dochter iets fout deed in het huishouden, werd ze in elkaar getimmerd. De moeder zou haar dochter ook kanker gewenst hebben en zei dat ze nooit geboren had moeten worden.

Het 9-jarige zoontje werd tot bloedens toe geknepen en moest zijn lunchdoosje poeten met wc-water. Het gezin heeft nog meer kinderen, maar die werden compleet vertroeteld door de vader en de moeder. Zij kregen dagelijks lekker ontbijt en voor hen werd alles gedaan.

Afghanen

De vader en moeder, die uit Afghanistan komen, gingen in eerste instantie in de ontkenningsfase. Later besloten ze het toe te geven. De moeder wijst er echter op dat het in Afhanistan ‘compleet normaal is om kinderen af te ranselen. De advocaat van de vrouw vindt ook dat de feiten ‘moeten worden gezien binnen haar culturele achtergrond’. De raadman vindt daarom niet dat er een straf moet worden opgelegd.

De rechter maakte hier korte metten mee. ”Mevrouw woont al meer dan tien jaar in België en zou intussen vertrouwd moeten zijn met de westerse waarden en normen”, klonk het.

Scroll naar boven