Belgische vader leent dochtertje (5) uit voor geld en vriend mag ‘alles’ met haar doen

Kind

De 34-jarige K.S. uit het Belgische Lebbeke was voornemens zijn dochtertje van vijf jaar ‘uit te lenen’ tegen betaling. De vader moest zich vandaag, evenals degene die op het aanbod inging, een 32-jarige Nederlander, verantwoorden in Dendermonde.

Dochtertje

In januari van dit jaar verliet de moeder van het meisje onwetend haar woning. Ze ging haar dochtertje naar school brengen, maar werd onderweg staande gehouden.

Het waren agenten die haar vertelden wat haar man, K.S. in het geniet had bekokstoofd. Hij wilde zijn klein meisje verhuren tegen betaling. Zijn vriend, de 32-jarige J.P. uit het Nederlandse Zwijndrecht, mocht ‘alles’ met haar doen. Als hij maar zou betalen.

Tijdig ingrijpen

De autoriteiten kwamen het gesprek tussen K.S en J.P. godzijdank tijdig op het spoor. Daardoor kan er ingegrepen worden.

De ordediensten dachten echter dat de moeder van het meisje ook betrokken was in deze zaak. ”Ze was totaal in shock. In het begin werd ze behandeld als een verdachte”, zo stelt haar advocaat.

”Ze heeft moeten aanhoren wat de vader met zijn kind van plan was. Tot vandaag heeft ze psychische begeleiding nodig. Ze kan dit niet verwerken.”

Belgische vader leent dochtertje (5) uit voor geld en vriend mag 'alles' met haar doen

Sorry

Dankzij het tijdige ingrijpen is het meisje erger bespaard gebleven. Volgens de advocaat van Nederlander J.P. spijt het zijn cliënt enorm. ”Hij schaamt zich en zijn normbesef was groot genoeg om te realiseren dat was hij ging doen, fout was.”

De vader van het meisje snapte het probleem niet zo. ”Er is toch niets gebeurd”, zo liet hij optekenen na zijn aanhouding. In de rechtbank had hij vandaag iets meer spijt.

”Ik heb veel spijt van wat ik heb gedaan”, zo zei hij. De vader gaf toe dat hij gevoelens voor kinderen heeft. ”Het wordt alleen maar erger, ik wil geholpen worden.”

‘Grapje’

De autoriteiten hebben in de tussentijd de smartphones en computers van de twee grondig doorgespit. Wat hierop gevonden is, is niet in woorden uit te drukken.

Belgische vader leent dochtertje (5) uit voor geld en vriend mag 'alles' met haar doen

Niet alleen werden er talloze beelden gevonden van kleine kinderen die door volwassenen werden aangeraakt (nog erg zacht uitgedrukt). Ook bleken K.S en J.P. samen afspraken te hebben gemaakt om een 13-jarig kind ergens heen te lokken, om haar daarna te verkr*chten.

P. bleek zich op chatsites ook nog eens voor te doen als een 16-jarige. Zelf kon hij daar vandaag wel om lachen: ”Dat was als grapje bedoeld.”

Lage straffen

Het OM spreekt van laakbare feiten. De vader riskeert een celstraf van vier jaar, waarvan de helft voorwaardelijk zodat hij aan zijn problemen kan werken. Zijn vriend uit Nederland zou drie jaar het gevang in moeten. Ook bij hem is anderhalf jaar voorwaardelijk.

Scroll naar boven