Belgische vader (36) gooit vriendin en baby’tje uit het raam

Belgische vader (36) gooit vriendin en baby'tje uit het raam

Bij onze zuiderburen is afgelopen donderdag een zeer heftig drama voorgevallen. Een man (36) duwde zijn kind van 10 maanden en zijn 26-jarige vriendin uit het raam van de bovenste verdieping van de woning. Iedereen kan het navertellen.

Geldproblemen

De schock is desondanks ontzettend groot, helemaal nu blijkt wat de man voor verklaring heeft afgegeven. Het gezin uit Hoeilaart zou in de financiële problemen zitten.

De man en zijn Poolse vrouw zouden geen uitweg meer hebben gezien. Volgens de man kregen ze geen hulp van instanties. Daarom zouden ze afgesproken hebben er een einde aan te maken. Hun dochtertje van 10 maanden oud mocht niet alleen achterblijven. De ouders wilden haar meenemen.

Nog even terug naar donderdagnacht jongstleden. Buren van de woning aan het Gemeenteplein worden wakker door geschreeuw.

Op het trottoir voor de woning kermt een Poolse vrouw het uit. Ze schreeuwde heel hard. Haar man en baby liggen ook op de grond maar leven nog.

Buurman Bram

Daarop pakt de man het kleine meisje op en wil de woning weer binnengaan om nog een keer naar beneden te springen. Een buur weet dat te voorkomen.

Bram (de buurman), een fitte twintiger, rent de woning in. De vader staat met zijn dochtertje in zijn armen opnieuw op de rand om te springen.

”Bij de derde stap zou hij naar beneden gevallen zijn. Bram en zijn vriendin rennen naar de man toe en weten hem naar binnen te trekken.

Slecht aan toe

De vrouw heeft meerdere breuken overgehouden aan de sprong. Bewonderenswaardig genoeg heeft het dochtertje ‘alleen’ een been gebroken. Met de man gaat het ook niet goed.

Coronasteun

Tot dusver werd gedacht dat het koppel ontzettende ruzie had en daardoor van het balkon was gevallen. Maar dat blijkt dus niet het geval.

De man heeft aangegeven dat zijn vrouw en hij al enkele dagen rondliepen met het idee er een einde aan te maken. De man, die een taxi-bedrijf had, moet 36.000 euro coronasteun terugbetalen.

Dat geld heeft hij niet. Het gezin voelde zich ”opgejaagd” en kregen deurwaarders aan de deur. De afbetalingsregeling die hen werd voorgesteld, was ‘onhoudbaar’.

Volgens de man kreeg hij van niemand begrip en/of hulp aangeboden.

Balkonrand

De man heeft inmiddels toegegeven dat hij zijn vrouw van de balkonrand geduwd heeft. Zijn vrouw zou het niet gedurfd hebben en daarom heeft hij haar geduwd.

De man heeft daarna gepoogd zichzelf van het leven te beroven met pillen, maar dat is niet gelukt. Of zijn verklaring klopt, wordt duidelijk wanneer de vrouw ontwaakt.

Zij heeft net een operatie aan de rug en kon nog niet ondervraagd worden.

Scroll naar boven