Belgische supermarkteigenaar steekt inbreker dood

Belgische supermarkteigenaar steekt inbreker dood

Zeer schokkend nieuws vanuit België, waar de politie een 48-jarige supermarkteigenaar heeft opgepakt na een dodelijk incident in de Nil Market in Houthalen. 

In de supermarkt drong gisternacht een inbreker binnen, maar de man werd op heterdaad betrapt door de eigenaar. Die was niet van plan zijn zaak te laten overvallen, waarna er een confrontatie volgde. De uitbater stak de inbreker vervolgens dood.

De politie heeft de uitbater gearresteerd voor moord. Er loopt op dit moment een gerechtelijk onderzoek en de winkel is nu afgezet. Burgemeester Alain Yzermans is ter plaatse. Hij spreekt van een incident met jammerlijke afloop. Ondertussen gaat het op sociale media helemaal los.

Steun voor uitbater

Op sociale media vinden veel mensen het belachelijk dat de uitbater is opgepakt. Hij krijgt ladingen aan steunbetuigingen voor het verdedigen van zijn winkel. ”Erg voor de eigenaar, die nu als moordenaar wordt gezien”, luidt één van de reacties. ”Voor de dief… Tja, risico’s van het vak”. Sommige mensen die reageren op een FB-post van burgemeester Yzermans over de feiten, vinden ook dat het de inbreker ”zijn verdiende loon” is.

Scroll naar boven