Belgische rechter: alle coronamaatregelen moeten binnen 30 dagen worden opgeheven

belgische rechter

Opmerkelijk nieuws van onze zuiderburen. De rechtbank in Brussel heeft de Belgische overheid veroordeeld om een einde aan alle corona maatregelen te maken binnen 30 dagen. Maar dat is nog niet alles. Elke dag daarna dat dit niet gebeurd wordt er een dwangsom van 5.000 euro per dag uitgelegd.

Belgische rechter doet uitspraak

De rechter was van oordeel dat dusdanige maatregelen die door de overheid zijn opgelegd om verspreiding tegen te gaan illegaal zouden zijn. De rechtbank zegt hier dus eigenlijk mee dat de basis van deze maatregelen niet geldig zijn. Een aantal weken geleden waren onze zuiderburen al naar de rechter gestapt met het verzoekschrift.

Vorige week maakte België bekend nog meer op slot te gaan. Logischerwijs was dit omdat het aantal ziekenhuisopnames en besmettingen bleven stijgen. Alle niet-noodzakelijke winkels mogen open op afspraak en de grotere winkels mogen tot maximaal 50 klanten per keer ontvangen.

belgische overheid

Maar het was ook slecht nieuws voor kappers. Deze mochten namelijk ook weer dicht. Het aantal personen met wie ze buiten hun gezin in de openlucht mogen afspreken wordt teruggeschroefd van tien naar vier personen. De avondklok bleef alsnog van kracht. Tot 19 April zijn alle niet-noodzakelijke reizen verboven.

Wat vind jij? Maakt België een grote fout door met deze versoepelingen te komen? Laat het ons weten in de reacties!

Laat een reactie achter

Scroll naar boven