Belgische ouders googelen kleuterleider en krijgen de schrik van hun leven

Belgische ouders googelen kleuterleider en krijgen de schrik van hun leven

De Belgische autoriteiten hebben een leraar van basisschool De Springplank in Onkerzele aangehouden. De 38-jarige Thijs D. zou zich vergrepen hebben aan kleuters, zo melden Het Laatste Nieuws en de website Het Nieuwsblad.

Meester Thijs

‘Meester Thijs’ was ontzettend geliefd op school. Hij werkte er al zeven jaar en staat al jarenlang voor drie kleuterklassen met daarin kleine kinderen. Niemand van de ouders en collega’s vermoedden dat de populaire meester lugubere geheimen heeft.

Dat blijkt echter toch zo te zijn. Europol stuitte op beelden van kindermisbruik, die gemaakt zijn in een schoolgebouw. Toen gingen alle alarmbellen af.

D. bekent alles

De Belgische autoriteiten zijn op de hoogte gesteld en op 2 februari jongstleden werd er een huiszoeking gedaan bij D. thuis. Hij werd ingerekend voor een verhoor. Inmiddels heeft de onderzoeksrechter hem ook aangehouden. Hij wordt verdacht van zedenfeiten en het aanmaken en verspreiden van kinderp*rnografische afbeeldingen.

D. werd tijdens zijn verhoor geconfronteerd met het bewijsmateriaal en kon weinig anders dan bekennen. Zijn advocaten zijn van mening dat Thijs behandeld moet worden.

”Hij beseft dat hij een ziektebeeld heeft en is zich bewust van de ernst van de feiten.” Volgens Jeroen de Backer en Sharon De Tandt werkt D. volledig mee.

Kinderen tussen de 2 en 5 jaar

De Belgische nieuwssite Het Laatste Nieuws claimt over informatie te beschikken dat de getrouwde Thijs D. zich vergrepen heeft aan meerdere kleuters. ”Het gaat om kinderen tussen de 2 en 5 jaar, waarvan op het eerste gezicht alleen jongetjes.”

Procureur Verstraete kan geen aantallen noemen, maar laat weten dat het om ‘meerdere kinderen’ gaat en dat de feiten op school hebben plaatsgevonden.

Onrust onder ouders

Ouders die Thijs D. googelen (zijn naam opzoeken) krijgen de schrik van hun leven. De gehele Belgische media kopt Thijs D. op de voorpagina.

Wat nog erger is, is dat de ouders momenteel niet weten of hun kind ook door D. is betast. Middels onderzoek moet blijken in welke periode het is gebeurd.

Op een informatievergadering, die afgelopen maandag heeft plaatsgevonden, heeft de directie tekst en uitleg gegeven. Maar de vraag die niet beantwoord kon worden: ”Is mijn kind ook slacht0ffer? En wanneer krijgen we te horen of dit zo is?”

We willen je vragen om dit artikel te delen op Facebook, zodat meer mensen dit kunnen lezen. Dank.

Scroll naar boven