Belgische leraar mept vervelende scholiere (14) vol in gezicht en dat is gefilmd

Belgische leraar mept vervelende scholiere (14) vol in gezicht en dat is gefilmd

Bij onze zuiderburen is een beetje ophef ontstaan, nadat een leraar zijn boekje te buiten is gegaan. Tijdens een schoolreisje verliest de docent de controle. In beelden die viraal gaan is te zien dat hij een scholiere (14) een flinke tik verkoopt.

Mensen met veel levenservaring weten nog wel hoe het er vroeger op school aan toe ging. Je luisterde naar een leraar, anders kreeg je ervan langs met de lineaal.

Tegenwoordig is respect ver te zoeken. Jongeren laten zich niets meer zeggen. De Belgische docent in onderstaande video is duidelijk van de ‘oude stempel’.

Discussie

In de video is te zien dat de man een scholiere toeschreeuwt dat zij moet zwijgen. ”Je houd je mond nu onmiddelijk. Als ik nog een keer iets hoor, krijg je klappen.”

Blijkbaar geeft het meisje geen gehoor aan de opdracht, waarna de leerkracht wetenschappen een flinke pets uitdeelt. Alsof ze een bokszak is.

Leraar mag niet meer lesgeven

De directeur van middelbare school Sint-Michiel uit Leopoldsburg zegt ‘geschrokken’ te zijn van de beelden. De leraar is nu op non-actief gezet.

Morgen zal de school stappen ondernemen middels een strafprocedure. ”Wat er precies gebeurd is, weten we niet. Maar deze leraar is per direct op non-actief gezet.”

”We willen weten wat daar gebeurd is en starten daarom maandag een strafprocedure op. Op termijn komt er een gepaste consequentie voor dit incident.

”Dat kan variëren van een waarschuwing tot ontslag,” voegt de directeur eraan toe. Maar wat er precies gaat gebeuren, is nog niet duidelijk.

Ontdaan

De directeur laat verder nog weten dat het onderwijsinstituut in contact staat met de betrokken leraar. Die is ‘aangedaan’ en begrijpt niet waarom hij de controle is verloren.

Helaas voor hem is inmiddels ook de p0litie Kempenland ingeschakeld. Die heeft een onderzoek ingesteld en dat ziet er dus niet zo goed uit voor hem.

Scroll naar boven