Belgische kindermoordenaar eist ‘nieuwe kans’ en wordt vrijgelaten

Belgische kindermoordenaar eist 'nieuwe kans' en wordt vrijgelaten

Junior Pashi Kabunda (32) vermoordde op zijn 19e zijn eigen dochter, de oma van zijn vriendin en een pianist. Hij werd tot levenslang veroordeeld, maar vindt dat hij inmiddels lang genoeg in de gevangenis heeft gezeten.

Het monster van Brussel‘, zoals Kabunda wordt genoemd, eist een enkelband of beperkte detentie. Zijn ex-vriendin kan het niet geloven.

Belgische kindermoordenaar eist 'nieuwe kans' en wordt vrijgelaten

2009

De Congolese Kabuna draaide in 2009 compleet door. De psychopaat doodde zijn eigen dochtertje (1,5), de oma van zijn vriendin (hij verkrachtte de 76-jarige vrouw ook) en een pianist. De man probeerde ook zijn ex-vriendin te doden, maar de vrouw wist ternauwernood te ontsnappen.

Junior kreeg een levenslange gevangenisstraf, maar komt sinds 2021 al in aanmerking voor vrijlating. Sterker, hij kreeg reeds verschillende verlofvergunningen.

Hoorzitting

Morgen staat er een nieuwe hoorzitting op de planning. Kabuna eist dat hij wordt vrijgelaten. Hij vindt de gevangenis niet leuk en meent dat hij recht heeft op een nieuwe kans. De kans dat deze psychopaat de maatschappij wordt ingestuurd is levensgroot.

Zijn ex-vriendin Céline is doodsbang. ”Ik ben bang om hem tegen te komen terwijl ik mijn kinderen afzet op school of als ik boodschappen doe.” De vrouw is radeloos.

Scroll naar boven