Belgische jongen eist geld van dakloze man en steekt hem daarna neer

Jongen eist geld van dakloze man en steekt hem daarna neer

Een jongen van pas 20 jaar uit het Belgische Roeselare heeft een dakloze man met een mes in zijn been gestoken, nadat hij eerst geld van hem eiste.

De dader, M.I., kende de dakloze man volgens Het Nieuwsblad al een tijdje en gaf hem regelmatig geld. Op 4 november jongstleden kwamen de twee elkaar tegen in een appartement. De dakloze man was het gebouw binnengewandeld en vroeg of hij in het appartement mocht slapen.

M.I. vond dat prima, op voorwaarde dat de man zijn ‘schulden’ zou betalen. Dat zou gaan om alle giften die de jongen eerder aan hem had gegeven. De dakloze man had geen geld bij zich, waarop de jongen door het lint ging. Hij sloeg de dakloze man tegen zijn hoofd en stak hem daarna in zijn been. De verwondingen waren zo erg dat de man aan de dood ontsnapt is.

Recidivist

De dader is een bekende van justitite die al op zijn 16e voor de jeugdrechter moest verschijnen. Zijn advocaat vertelde gisteren in de rechtbank dat de jongen ”erg veel spijt” van zijn daden heeft. Opmerkelijk is dat de jongen zelf niet eens aanwezig was bij het proces. Zoveel spijt heeft hij 😉

De ouders van de dader waren er wel. Zijn moeder is woedend op haar zoon en heeft de rechter gevraagd haar zoon tot een gevangenisstraf te veroordelen. ”Dan wordt hij eens wakker geschud.”

Maar de rechter vindt een taakstraf meer passend. Omdat de jongen geen zin had om het proces bij te wonen, heeft de rechtbank de zaak uitgesteld tot 1 maart.

Scroll naar boven