Belgische bokstrainer mept inbreker bewusteloos en wordt zelf opgepakt

Belgische bokstrainer mept inbreker bewusteloos en moet zelf de cel in

De Belgische bokstrainer D.B. zat sinds begin deze week achter de tralies nadat hij een inbreker betrapte en hem met een rake tik buiten westen mepte. 

Bokstrainer

Bij boksclub/worstelclub-mma Kampioen Gent is men stomverbaasd over de aanhouding van hun trainer. ”Dit was toch een heldhaftige daad?”

Afgelopen maandag 20 november smeet een onverlaat met een steen een raam van buurtwinkel SupermerKade in Gent in. De man drong vervolgens het gebouw binnen.

Belgische bokstrainer mept inbreker bewusteloos en moet zelf de cel in

Nadat hij enkele spullen had gepakt, probeerde de man te ontsnappen. Dat verhinderde bokstrainer D.B. Die was aanwezig in de club naast de winkel, hoorde het alarm en ging direct kijken.

Dacht niet na

D.B. dacht geen seconde na en handelde meteen. Na een kort handgemeen werkte hij de inbreker tegen de grond. Die verloor zijn bewustzijn. Hij verkeerde even in levensgevaar.

D.B had de hulpdiensten zelf gebeld. Tot zijn verbazing werd hij zelf aangehouden. Tot vandaag verbleef hij in de gevangenis en hij is voorgeleid.

De raadkamer besloot om de aanhouding niet te verlengen, maar heeft D.B. wel ‘strenge voorwaarden’ opgelegd. Wat die dan inhouden is niet bekend.

Opgelucht

De familie van D.B., maar ook boksclubvoorzitter Dudaev Musa reageren zeer opgelucht op de vrijlating. Zij stellen dat D. de verantwoordelijkheid heeft genomen en zijn buren heeft geholpen.

Musa: ”Dat is niet meer dan normaal. Het is belangrijk voor ons dat iedereen zich veilig voelt in de buurt. Daar streven wij naar.”

Overmorgen staan er meerdere wedstrijden op de planning van jongens die gecoacht worden door D.B. ”Wij zijn opgelucht dat die wedstrijden gewoon door kunnen gaan.

Omdat wij D.B. een ongelooflijke held vinden, willen wij je vragen om dit bericht te delen. Een like is ook goed natuurlijk!

Scroll naar boven