Belgische automobilist rijdt in op wielrenners

bike race, bike racers, racing cyclists

Zeer droevig nieuws vanuit het Belgische Gent. In de haven heeft een automobilist daar vanmorgen voor groot leed gezorgd, door in te rijden op een groep wielrenners. Hierbij zijn twee fietsers ter plekke om het leven gekomen. Drie anderen zijn er niet best aan toe.

Haven Gent

Het gebeurde vanmorgen rond 11.00 uur in de Pantserschipstraat in de haven van Gent. De exacte omstandigheden zijn nu nog niet duidelijk.

Federale agenten doen evenals het parket onderzoek. De auto zou eerst over het voetpad bij een bushalte gereden zijn, toen de wagen plots uitweek en de wielrenners aanreed. Hoewel er dus nog weinig met zekerheid gesteld kan worden, is de tol gigantisch.

Twee fietsers zijn de klap met het personenvoertuig niet te boven gekomen. Het gaat om twee mannen van 45 jaar jong. De identiteit is nog niet bekendgemaakt.

Positieve ademtest

De bestuurder, ook een man van 45 jaar, heeft een positieve ademtest afgelegd.  Bij onze zuiderburen betekent dit dat het alcoholgehalte hoger is, of gelijk aan 0,35 mg/liter is. Uit een ademanalyse moet duidelijk worden hoeveel de man precies gedronken heeft.

De bestuurder is aangehouden. Hij zal worden voorgeleid aan de onderzoeksrechter.

Scroll naar boven