Belgisch meisje (4) zit onopgemerkt bijna 7 uur in schoolbus

Belgisch meisje (4) zit onopgemerkt bijna 7 uur in schoolbus

Een Belgisch meisje van vier jaar oud heeft onlangs de hele dag in een schoolbus gezeten. De chauffeur had schijnbaar niet door dat de kleuter in de bus zat. Volgens VRT NWS kwam haar daar pas s’ avonds achter.

Niemand opgevallen

”De chauffeur heeft bij het afzetten van de kinderen ‘s morgens de bus niet grondig genoeg gecontroleerd.” Toen de chauffeur aan het eind van de dag de bus weer opstartte merkte hij dat het meisje er al die tijd nog inzat. Ze zat bijna 7 uur in de bus zonder dat iemand het merkte. Ook op school werd haar verdwijning en afwezigheid niet opgemerkt.

Belgisch meisje (4) zit onopgemerkt bijna 7 uur in schoolbus

“Het belangrijkste is dat alles goed gaat met het kind. Zij heeft er niks aan overgehouden”, aldus burgemeester Liefooghe. Hij is ook voorzitter van de maatschappij die het schoolvervoer verzorgt. “De volgende dag zei ze zelfs nog tegen de chauffeur dat hij haar nu wel naar school moest brengen.”

Chauffeur moet huilen

De ouders van het meisje waren in shock, maar “begrijpen” de chauffeur. Die zat flink in de rats door het voorval en kwam die avond nog ‘wenend’ bij de ouders op bezoek. De ouders van het meisje hebben geen klacht ingediend. ”Ze verwijten hem niets.”