Belgisch gezin is puppy na een week al zat, smijt haar van het balkon

Belgisch gezin is puppy na een week al zat, smijt haar van het balkon

In het Belgische Dendermonde heeft een man zijn hondje afgelopen weekend uit het raam gegooid. Fleur, zoals de hond heette, heeft de val van vier hoog niet overleefd. Het diertje was pas sinds 12 maart bij haar nieuwe gezin.

Hond uit het raam

De baasjes, die wonen in de Blauwe Steenstraat, hadden de zes maanden oude Fleur pas een week. De kruising tussen een chihuahua en een boomer was aan de familie verkocht door de vorige eigenaar, Chantal Verhagen.

Belgisch gezin is puppy na een week al zat, smijt haar van het balkon
De Blauwe Steenstraat, waar de familie woont.

Die dacht in eerste instantie dat Fleur bij liefdevolle mensen terecht zou komen. Maar dat bleek van korte duur. Ze kreeg berichten dat Fleur niet beviel en dat ze haar al zat waren.

Afgelopen zondag ging het fout. Wat er precies mis is gegaan in de hoofden van de baasjes is niet bekend, maar Fleur werd van de vierde verdieping naar beneden gegooid. Door de enorme klap had Fleur geen schijn van kans. ”We zijn in shock”, aldus Chantal.

Gelogen

De baasjes probeerden daarna een lulverhaal op te hangen. Ze verklaarden dat Fleur helaas was ontsnapt en daarna door een auto was overreden. Heel spijtig, maar zij konden daar zogenaamd niets aan doen.

Al snel kwam naar voren dat dit een pure leugen was. Uit onderzoek bleek dat er weinig uitwendige sporen waren van een aanrijding. De autoriteiten twijfelden aan dit verhaal en uiteindelijk bleek dus dat Fleur door het raam naar beneden was gegooid.

De vorige eigenaar, Chantal, heeft de berichten die ze van de baasjes had ontvangen gedeeld met de politie. Ook heeft zij een verklaring afgelegd.

800.000 euro boete

Deze behoorlijk laffe daad kan grote gevolgen hebben voor het gezin. Zij riskeren een gevangenisstraf van vijf jaar en een boete van maar liefst 800.000 euro. Laten we hopen dat de rechter hen dit ook daadwerkelijk oplegt en dat ze voor de rest van hun leven zullen boeten.

 

Scroll naar boven