Belgisch café voert betaalsysteem in voor terrasverwarmers

Belgisch café voert betaalsysteem in voor terrasverwarmers

Voor iedereen zijn het zware tijden en dat geldt ook voor de uitbaters van café Mombasa in Borgerhout. In de hoop de energiekosten naar beneden te brengen, zijn er sinds deze week betaalautomaten bij de terraswarmers geplaatst. 

Niet dat klanten voor een beetje warmte een rib uit hun lijf betalen. Voor slechts twintig eurocent, kopen ze 10 minuten aan warmte.

Energieprijzen

Tot deze week konden bezoekers van de horecagelegenheid de lampen gratis gebruiken. Dat is nu echter geen optie meer omdat de energietarieven zo hoog liggen. Volgens barman Nicolas Daemen zetten klanten continu de verwarmers aan en dat kost klauwen met geld.

Vanaf nu kost 10 minuten verwarming dus 20 cent. De eigenaar van Mombasa kwam in contact met een buurtbewoner, die met een 3D-printer betaalautomaten heet gemaakt. ”We hebben in totaal twee betaalautomaten voor vier lampen. We gaan het nieuwe systeem waarschijnlijk blijven gebruiken totdat het opnieuw weer warmer wordt.”

Klanten positief

Volgens de eigenaar is elke bezoekers tot op heden begripvol over het feit dat hij/zij zelf voor verwarming betaalt. Door dit systeem in te voeren, bepaart het café geld. Ook hopen zij dat klanten meer bewust worden van het feit dat zij verwarming alleen aanzetten wanneer het nodig is.