België roept burgers op: rijdt langzamer en gebruik magnetron voor Oekraïne

Tinne van der Straeten van de Groenen (Belgie)

België wil graag iets doen om ‘Oekraïne te steunen’. De overheid vraagt daarom aan automobilisten of zij op snelwegen niet harder willen rijden dan 100 kilometer per uur. Om zoveel mogelijk gas te besparen, moeten Belgen hun voedsel vaker gaan opwarmen met de magnetron.

Campagne

Onze zuiderburen hebben net als Nederland eerder, vandaag een campagne gelanceerd die Belgen bewust moet maken van energiezuinig leven. Dat heeft twee doelen. Enerzijds is dat besparen op de rekening, terwijl het gebruik van minder fossiele brandstoffen ook ten goede komt aan de afhankelijkheid van Rusland.

Ook verwarming kan lager

Volgens de Belgische energieminister Tinne van der Straeten maken ‘’elf miljoen kleine beetjes een groot verschil’’. De bewindsvrouw van Groen geeft daarnaast een handig rijtje met allerlei klimaatvriendelijke bespaartips.

Naast minder hard rijden en het gebruik van de energiebesparende magnetron, wijst de overheid ook op de stand van de verwarming. Die kan volgens de ambtenaren in elk huis best een graadje lager.

Typerend: Van der Straeten geeft zelf een bijzonder slecht voorbeeld als het gaat om de afhankelijkheid van gas. Hij wil 5 kernreactoren sluiten en deze gedeeltelijk vervangen voor gesubsidieerde gascentrales.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven