België doet het: alleenstaande mannelijke migranten niet meer welkom

België heeft besloten dat alleenstaande mannen die asiel komen aanvragen, niet meer opgevangen zullen worden. De overheid wil de beschikbare plekken reserveren voor families met kinderen. Dat melden een groot aantal media. 

Wegwezen

Dat besluit gaat tegen de wet in. Bovendien is de kans groot dat ze mannelijke asielzoekers dan naar Nederland komen. De Belgische staatssecreatis voor Asiel en Miratie zegt:

”Ik wil niet achter de feiten aanlopen. Daardom neem ik nu de beslissing om alle beschikbare plaatsen voor gezinnen met kinderen voor te behouden. Ik wil absoluut vermijden dat zij op straat terecht komen”, aldus Nicole de Moor tegen VRT.

Het Belgische COA, genaamd Fedasil, heeft de opdracht gekregen geen alleenstaande mannen in de opvang meer toe te laten.

België doet het: alleenstaande mannelijke migranten niet meer welkom

Waarheen?

Waar ze dan wel heen moeten, is niet bekend. In Brussel, de hoofdstad van Europa, slapen elke nacht honderen mensen op straat.

Maar de Belgische overheid wil mannelijke migraten zonder vrouw en kinderen niet langer helpen middels een plek in de opvang.

Wachtlijst

Net als in Nederland heeft ook elke migrant in België recht op onderdak en eten totdat de asielprocedure is afgehandeld. Er geldt ook bij onze zuiderburen een groot probleem aangaande voldoende opvangplekken.

Toen het eerder krap was, kregen vrouwen en kinderen ook al voorrang. Alleenstaande mannen mochten alleen naar binnen als er plek was. Nu mogen ze dus helemaal niet meer naar binnen.

Nicole de Moor

De overheid is de afgelopen twee jaar ongeveer 8.000 keer veroordeeld omdat ze geen plek konden realiseren voor mensen. De Moor heeft nog geen enkele dwangsom betaald.

In februari dit jaar kwamen deurwaarders daarom goederen in beslag nemen. Ze namen haar diepvries, 75 stoelen en zelfs een espressomachine mee.

Van der Burg

In Nederland hebben we niet zo iemand als Nicole de Moor. Hier moeten we het doen met Eric van der Burg. De man doet er alles aan om Nederland te voorzien van zoveel mogelijk nieuwelingen.

De extreemlinkse Van der Burg gaat zelfs zo ver, dat hij gemeenten die geen mannelijke asielzoekers op willen nemen, heeft verteld dat het dan maar ‘kwaadschiks’ zal gaan.

Zijn Belgische collega grijpt dus wel in. Volgens De Moor komen er veel te veel mensen: ”Dit jaar al 19.000. In Portugal zijn het er 1.500, een land met een vergelijkbaar inwonersaantal.”

Advocaten

Belgische advocaten zijn woest en hebben direct gereageerd op het besluit van Nicole de Moor. ”Dit is heel verontrustend. We weten dat er geen voldoende opvangplekken zijn, maar wat er nu gebeurt is kortzichting. Deze mannen belanden nu op straat”, aldus Marie Doutrepont. Zij stapt naar de rechter.

Scroll naar boven