Belg krijgt energierekening van meer dan 1 miljoen euro en zakt in elkaar

Energierekening komende winter gigantisch: ''Niet meer te betalen''

De Belgische Alexandre uit Henegouwen kreeg vorige maand de schrik van zijn leven. In de brievenbus zat een factuur van energieleverancier Engie. Toen hij de brief opende, werd hij niet goed. Het factuurbedrag was namelijk meer dan een miljoen euro.

Tegen RTL Info doet Alexandre zijn verhaal. ”Op 30 april kreeg ik mijn energienota. Daar stond een absurd bedrag op van maar liefst €1.279.611,43.”

”Ik kon het niet geloven en dacht dat het om een slechte grap ging. Ik heb wel drie keer gekeken of de brief van Engie was. Daarna moest ik nog drie keer lezen om er zeker van te zijn dat ik niet aan het hallucineren was”, aldus Alexandre die zich een hoedje schrok.

Klantenservice doet niks

Hij belt direct met de klantenservice van Engie. ”Degene die opnam kon niets voor me betekenen. Ze zei dat ik maar moest wachten op haar leidinggevende.”

”Ze voegde er ook nog aan toe dat ik een week de tijd had om in beroep te gaan. Want ze dacht niet dat er iets mis zou zijn. Daardoor kreeg ik al helemaal stress.”

Onwel

Alexandre zit vervolgens twee dagen in de stress. ”Ik heb niet kunnen slapen, was meer dan 48 uur wakker en werd zelfs onwel.”

De arme Belg is de wanhoop nabij, maar dan volgt er een telefoontje. Een medewerker van Engie vertelt dat de rekening ‘een foutje’ is.

Dat zou komen door een computerfoutje. ”Hoewel ik gerustgesteld was, kan ik de stress die me dit heeft opgeleverd niet vergeten.”

Zonnepalen

Engie heeft inmiddels gereageerd tegenover RTL Info en stelt dat het probleem zich voordeeld omdat Alexander thuis zonnepanelen heeft. Dat zou de Waalse netbeheerder ORES niet hebben geweten.

Dat komt weer door een ontbrekend document, waardoor het bedrag foutief is berekend. De beheerder had de opgewekte stroom van de zonnepanalen opgeteld in plaats van afgetrokken.

Alles goed en wel, maar Alexandre is zijn vertrouwen in Engie volledig kwijt. ”Ik laat me niet meer voor de gek houden. Genoeg is genoeg.”

 

Scroll naar boven