Bekijk hier hoeveel extra vakantiegeld jij krijgt in 2024!

extra vakantiegeld 2024

Met de komst van mei kijken veel Nederlanders uit naar de jaarlijkse financiële impuls: de uitbetaling van het vakantiegeld. Volgens het ADP kunnen vooral degenen die minder dan 3.395 euro bruto per maand verdienen dit jaar een hoger bedrag verwachten. Voor wie minder verdient, lijkt het vakantiegeld dit jaar genereuzer uit te vallen.

Extra vakantiegeld in 2024

Tegenover deze trend staat echter een daling voor diegenen met een inkomen gelijk aan of hoger dan het modaal inkomen van 3.395 euro. Specifiek zullen mensen met een modaal inkomen dit jaar 19 euro minder ontvangen dan het voorgaande jaar. Diegenen met een inkomen van drie keer het modaal moeten zelfs rekening houden met een afname van 637 euro.

De verklaring voor deze ontwikkelingen ligt in de aanpassingen van de inkomensafhankelijke loonheffingskorting, wat jaarlijks invloed heeft op de hoeveelheid loonbelasting die op het vakantiegeld wordt ingehouden. ADP rapporteerde reeds in 2023 dat met name werknemers met een lager inkomen profiteerden van een toename in hun vakantiegeld.

Bovendien is de toename of afname van het vakantiegeld niet direct gelijk aan de hoogte van het salaris. Zo ervaren Nederlanders die twee keer of tweeënhalf keer het modaal verdienen dit jaar geen verandering in hun vakantiegeld ten opzichte van vorig jaar. De berekeningen van vakantiegeld blijven een complex samenspel van fiscale regels en persoonlijke omstandigheden.

Hoe zit dat in jouw geval? Ga jij er voor- of achteruit dit jaar? We zouden graag jouw mening willen horen over dit alles in een reactie op onze Facebookpagina. Jouw bijdrage betekent namelijk alles voor ons!

Nieuwe werkgever? Wat met je vakantiegeld? - Acerta
Scroll naar boven