Bekijk hier de trailer van de allereerste ‘live-action’ film van Pinocchio

Pinocchio

Disney heeft de langverwachte eerste trailer vrijgegeven voor Robert Zemeckis’ Pinocchio. Pinocchio is een remake van de originele Disney-animatiefilm uit 1940, die was gebaseerd op het Italiaanse boek The Adventures of Pinocchio uit 1883 van Carlo Collodi.

Pinocchio

Sinds de lancering van Cruella in mei 2021 is het stil geweest bij Disney op het gebied van animatie-film naar live-action. Toch gaat daar dit jaar nog verandering in komen. Pinocchio was Disney’s tweede lange animatiefilm toen deze in 1940 in première ging, en de nieuwe film ziet er veelbelovend uit.

In deze Disney-versie speelt Tom Hanks de rol van Geppetto, de houthakker, met Benjamin Evan Ainsworth als de houten pop. Joseph Gordon-Levitt zal de stem van adviseur Japie Krekel inspreken en Cynthia Ervivo zal de Blauwe Fee zijn. De nieuwe trailer toont zowat elk opmerkelijk personage – maar slechts een korte glimp van Pinocchio zelf.

Originele Pinocchio

De originele film van Pinocchio uit 1940 won twee Academy Awards voor zijn muziek – Best Original Score en Best Original Song, voor het nummer “When You Wish Upon a Star”, dat sindsdien een Disney-hymne is geworden. Pinocchio’s live-action-aanpassing zal op 8 september op Disney Plus verschijnen.

Vreemd genoeg zal Disney’s kijk op het klassieke sprookje niet de enige adaptatie zijn die dit jaar uit gaat komen.
Ook Guellermo del Toro (The Shape of Water) brengt zijn eigen versie van het houten jongetje naar Netflix. Wij kunnen in ieder geval niet wachten totdat we deze klassieker met eigen ogen kunnen bekijken.

Pinocchio | Teaser Trailer | Disney+

Laat een reactie achter

Scroll naar boven