Bekende voetballer grijpt naar zijn borst en wordt meteen gewisseld

Bekende voetballer grijpt naar zijn borst en wordt meteen gewisseld

De zeer bekende doelman Wojciech Szczęsny heeft de Europa League wedstrijd tussen Juventus en Sporting Portugal gisteren voor rust moeten staken.

Steek bij hart

De 32-jarige Poolse international van het Italiaanse team greep tijdens het duel opeens naar zijn borst. Hij voelde dat er iets niet goed was met zijn hart.

In tranen verliet hij vervolgens het veld, waarna hij werd vervangen door keeper Mattia Perin.

Gebleken is dat Szczęsny een steek in zijn hartstreek voelde. Daarop vroeg hij direct om hulp.

De medische staf aarzelde geen moment en greep direct in. Gelukkig was de keeper in staat om zelfstandig het veld te verlaten. Onderweg werd hij getroost door ploeggenoten.

De oorzaak van de steek is niet bekend. Testen hebben vooralsnog niets uitgewezen, maar de keeper zal nog verder onderzocht worden.

Goed voor Nederlands voetbal

Ondanks het uitvallen van de keeper, eindigde de wedstrijd in een 1-0 overwinning voor de Italianen. Dat is heel erg goed nieuws voor Nederland met betrekking tot Europees voetbal.

AZ stelde zwaar teleur en ging met 2-0 onderuit tegen het matige Anderlecht. Gelukkig redde Feyenoord de Nederlandse eer door het AS Roma van Jose Mourinho met 1-0 te kloppen.

Dankzij die overwinnig heeft Nederland met ingang van het seizoen 20024/2025 recht op twee directe plaatsen voor de groepsfase van de Champions League.

De nummer drie gaat de voorrondes in. De opzet van de Champions League wordt overigens wel flink veranderd per dat jaar.

 

Scroll naar boven