Bekende sporter (31) zakt plotseling in elkaar

Belgische moeder stopt baby'tje in een zak en gooit het kind in de open haard

De West-Vlaamse volleybalwereld verkeert in diepe rouw. Gisteren zakte voormalig volleyballer Brecht Dewyspelaere plotseling in elkaar en verloor zijn leven. Zijn familie is er vanzelfsprekend kapot van en zijn voormalige ploeggenoten eveneens.

Dewyspelaere was in de bloei van zijn leven en was een bekend gezicht bij VT Marke-WeBis, waarvoor hij 10 jaar uitkwam. De 31-jarige Belg stopte vorig jaar met Volleyballen, onder meer vanwege schouderblessures. Hij pakte zijn nieuwe grote passie fietsen op.

Maar juist tijdens een fietsrit afgelopen zaterdag werd hij plotseling onwel. Uit onderzoek is naar voren gekomen dat hij is omgekomen door een hartaderbreuk.

Enorm fanatiek

Zijn voormalige trainer Dieter Vandenbroucke zegt tegen Het Laatste Nieuws: ”Brecht was enorm gedreven in zijn sport. Toen hij nog volleybalde, ging hij zelfs vaak voor de trainingen eerst nog fitnessen. Hij was iemand die diep ging tijdens sport. Soms iets te diep, al ga ik me daar niet over uitspreken.”

Eerbetoon

Morgen op paasmaandag speelt de voormalige ploeg van Brecht de bekerfinale in De Haan. Daar zal een minuut stilte voor hun oude ploegmakker worden gehouden. ”Of we hebben overwogen de finale niet te spelen? We gaan wel degelijk spelen. Het zal vreemd aanvoelen, maar de wil en de drive om te winnen is groot.”

”Precies omdat die drive ook altijd zo groot was bij Brecht. We gaan het beste van onszelf geven. Voor Brecht.” Ook zal er een eerbetoon worden gehouden op 23 april. Hoe dat er precies uit komt te zien is nog niet bekend.

Scroll naar boven