Bekende realityster bekeert zich en gaat direct totaal gesluierd over straat

Bekende realityster bekeert zich en gaat direct totaal gesluierd over straat

Er bestaat een kans dat je wel eens hebt gehoord van Jørney Hendrikx. Het meisje heeft meegdaan aan Ex on the Beach: Double Dutch. Daardoor kreeg ze bekendheid en tegenwoordig werkt ze als ‘influencer’. Dat is eigenlijk niets meer dan videootjes op sociale media posten.

Grote rol gespeeld

Een beetje wat iedereen zeg maar doet. Met dat verschil dat wanneer je ‘bekend’ bent, je om geld kunt bedelen op een aantal manier. Je kunt bijvoorbeeld producten promoten.

In Start vertelt ze welke rol de religie heeft gespeeld in haar leven en wat nu precies de doorslag heeft gegeven om moslima te worden.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jørney Hendrikx (@jurney.hendrikx)

Kracht en steun

Volgens Hendrikx is ze ongelovig opgevoed, maar had ze altijd al interesse in de islam. Dat is gekomen door vriendinnen uit islamitische families.

”Ik vond het altijd mooi hoe zij met het geloof omgingen. Ook zag ik dat ze heel veel kracht en steun uit het geloof haalden. Sindsdien is het altijd op mijn pad gebleven.”

In de laatste jaren heeft ze zich verdiept in geloofsovertuigingen, waaronder de islam. Volgens Jørney heeft ze altijd geloofd dat er ‘meer’ is.

Ze geeft een voorbeeld: ”Kijk, een auto en een huis zijn ook door iemand gemaakt. Dus de wereld moet ook geschapen zijn.”

‘Goed voorbeeld’

Sinds Jørney haar eerste kind kreeg, besloot ze het geloof meer te praktiseren. Ze wilde het goede voorbeeld geven. Voordat ik begon te praktiseren, ging ik nog wel eens uit. Ik dronk soms ook nog.”

”Maar toen ik moeder werd, wilde ik een goed voorbeeld zijn voor mijn dochter. Ik wil haar namelijk islamtisch opvoeden. Ik kan niet zelf op stap gaan en van haar verwachten dat ook een vrome moslima wordt”, aldus Jørney die heel serieus is.

Maar er is meer

Toen haar zoontje geboren werd, kwam ze er op dezelfde dag achter dat haar moeder was heengegaan. ”Toen kwam ik pas echt tot de conclusie dat ik me volledig moet richten op het geloof.”

”Ik leefde al volgens veel regels van de islam, maar nu zie ik echt goed in dat ik die switch moest maken.” Tegenwoordig is Jørney dagelijks getooid in een hijab. Daar voelt ze zich blijkbaar fijn bij, maar ze wilde ook haar vriend graag blij maken.

De eerste keer dat ze naar buiten ging met een hijab, liep niet zo goed af. Een vrouw noemde haar een schande en Jørney besloot de vrouw te confronteren en het filmpje op social media te plaatsen.

Scroll naar boven