Bekende profvoetballer rijdt te hard, doorboort gymzaal met spelende kinderen

Bekende profvoetballer rijdt te hard, doorboort gymzaal met spelende kinderen

De 25-jarige profvoetballer Sofian Kiyini is gisteren na een heftig ongeval in het Luikse Flémalle met zijn wagen in een sporthal met spelende kinderen beland.

De auto van de Belgische Marokkaan vloog vanaf een rotonde meters door de lucht en doorboorde de gevel van de sporthal, waar op dat moment kinderen aanwezig waren. Godzijdank waren zij net naar de kleedkamers gegaan. Daarmee is erger voorkomen.

200 kilometer per uur

Volgens de Franstalige krant La Dernière reed Kiyini ‘ruim boven de toegestane snelheid in zijn zwarte Mercedes. Er wordt gesproken van 200 kilometer per uur, waar slechts 90 kilometer per uur is toegestaan. Bij het bizarre ongeval waren geen andere auto’s en/of personen betrokken.

De profvoetballer zelf verkeert niet in levensgevaar, maar heeft wel meerdere botten gebroken. Hij is met een ziekenwagen afgevoerd naar de spoedafdeling van het ziekenhuis.

De voetbalclub waar Kiyini speelt, OH Leuven, wil de onderste steen boven hebben voordat het met een reactie komt. De club wenst hun ploegmaat in ieder geval veel beterschap.

Sportzaal niet meer bruikbaar

Ook de sportzaal is er slecht aan toe. Verschillende clubs speelden hier minivoetbal, basketbal en gymnastiek. Maar nu kan de zaal een tijd niet gebruikt worden. Aan de sportclubs zal een passende oplossing worden geboden, aldus het Nieuwsblad.

Scroll naar boven