Bekende hondentrainer: ”Deze drie rassen moet je nooit in huis nemen”

Bekende hondentrainer: ''Deze drie rassen moet je nooit in huis nemen''

Veel Nederlandse gezinnen genieten dagelijks van de aanwezigheid van hun trouwe viervoeter(s). En ja, een hond brengt voornamelijk veel liefde. Maar het is wel belangrijk dat je de juiste hondensoort neemt, zeker wanneer je dat voor het eerst doet.

Honden

En ja, je hebt volkomen gelijk als je van mening bent dat je dat zelf wel bepaalt. Maar dat betekent niet dat een beetje hulp ervoor kan zorgen dat het voor jou en de hond leuk is (en blijft).

In de Britse krant Mirror geeft een bekende hondentrainer, die ook gespecialiseerd is in gedrag, aan welke drie hondenrassen hij zou afraden om voor het eerst aan te schaffen.

Herders

In een video die te vinden is op het TikTok-kanaal @cherryhogs wordt onervaren hondenbezitters aangeraden om niet met herdershonden te beginnen.

Bekende hondentrainer: ''Deze drie rassen moet je nooit in huis nemen''

Het gaat hierbij om zowel de Australische als de Duitse herder. Als motivatie voor het afraden van herdershonden zegt hij er het volgende over: ”Herdersrassen vereisen veel werk. Als je daaraan niet kunt of wil voldoen, volgen gedragsproblemen. De Duitse herders zijn politiehonden. Dat zegt alles.”

De trainer voegt er vervolgens aan toe: ”Ga jij een herdershond opleiden tot een politiehond? Nee, dus we raden je niet aan om er een in huis te halen.”

Hounds

Het tweede hondenras dat de trainer ten strengste afraad, zijn jachthonden. De gedragsdeskundige wijst erop dat het nergens op slaat om een jachthond in huis te nemen, als je niet genoeg kennis hebt van wat ze doen. ”Ze hebben veel energie en alles draait om hun neus.”

Bekende hondentrainer: ''Deze drie rassen moet je nooit in huis nemen''

”Dit ras moet de ruimte hebben en niet ergens in een woning of appartement liggen. Net als herders zijn ze gehoorzaam als je ermee aan de slag gaat en ze de ruimte geeft. Het resultaat is dat wanneer je dit ras niet uitlaat en je een klein oppervlak tot je beschikking hebt, je echt zult gaan lijden.”

Pitbulls

Tot slot lijkt het de trainer niet verstandig om een pitbull als eerste hond aan te schaffen. ”Als je niet snapt hoe je met deze honden om moet gaan, zijn ze de baas over jou in plaats van andersom.”

Bekende hondentrainer: ''Deze drie rassen moet je nooit in huis nemen''

”Hoe kan het dat pitbulls een slechte naam hebben? Ik weet wel waarom. Ze zijn zeer agressief als ze niet getraind zijn. Deze honden hebben zoveel energie, zijn erg onstuimig en zijn ook zeer wisselvallig in gedrag. Ze kunnen de liefste hond ter wereld zijn.”

”Maar als je ze niet de juiste vorm van discipline en beweging geeft zullen ze over jou gaan heersen. En dat is het laatste wat je wil.”

@cherryhoggs 3 breed we do NOT recommend. 👀🐕 #dog #dogtraining #dogpsychology #puppytraining #newdog ♬ original sound – CherryHoggs

Scroll naar boven