Bekende ex-international (28) zakt in elkaar tijdens de wedstrijd

Bekende ex-international (28) zakt in elkaar tijdens de wedstrijd

Zeer verdrietig nieuws van het Albanese Rroghozinë. Hier is tijdens de voetbalwedstrijd FC Egnatia tegen het iets meer bekende FK Partizani een bekende ex-international in elkaar gezakt.

Ex-International

Het duel tussen koploper FK Egnatia en de nummer twee (en landskampioen) FK Partizani was 25 minuten oud, toen het helemaal fout ging.

Bekende ex-international (28) zakt in elkaar tijdens de wedstrijd

De Ghanees Raphael Dwamena, speler van de thuisploeg, greep plotseling naar zijn borstkas en stortte ter aarde. Binnen een paar seconden stonden alle spelers om hem heen.

Ook medici van beide ploegen kwamen afgerend op Dwamena. Helaas mocht het niet meer baten. De pas 28-jarige Ghanees heeft het niet gered.

Hartproblemen

Van Dwamena was het bekend dat hij kampte met hartproblemen. In 2017, toen hij voetbalde bij FC Zurich in Zwitserland, wilde de Britse ploeg Brighton & Hove Albion hem kopen.

Bij de medische keuring kwamen de problemen echter aan het licht. De Engelsen besloten daarna van de koop af te zien en kozen voor iemand anders.

Defibrillator

In 2020 kwam de Ghanees uit voor het Spaanse Real Zaragoza. Hier onderging hij een operatie waarbij een defibrillator in zijn borst werd geplaatst.

Een jaar later zakte hij voor het eerst in elkaar, bij een bekerwedstrijd bij het Blau-Weiß uit Oostenrijk. Daar kon hij op tijd worden geholpen.

Nationale team

Raphael Dwamena kwam tussen 2017 en 2018 achtmaal uit voor het nationale team. Hierin wist hij twee goals te scoren.

Bas Dost

Het is al de zoveelste voetballer die plotseling in elkaar zakt. Onlangs gebeurde dat heel dichtbij. Bij de wedstrijd AZ-NEC greep voetballer Bas Dost plotseling naar zijn borst, waarna hij in elkaar zakte.

Medici waren er gelukkig snel bij en op de brancard stak Dost zijn armen omhoog als teken dat hij het had gered. Onlangs werd duidelijk dat hij voorlopig niet kan voetballen.

De speler van NEC kampt met een ontstoken hartspier en moet rust houden.

 

 

 

 

 

Scroll naar boven