Bekeerling begint op tv te huilen: ”Ik weet niet hoe mijn leven er zonder islam uit had gezien”

Bekeerling begint op tv te huilen: ''Ik weet niet hoe mijn leven er zonder islam uit had gezien''

Jørney Hendrikx bekeerde zich recent tot de islam. In een uitzending van ‘Spot On’ sprak ze over de keuze.

EOTB

De meeste mensen kennen Jørney van het MTV-programma Ex On Beach. In het programma gingen acht mannen en acht vrouwen een zogenaamde ‘droomreis’ maken.

Daarbij was het de bedoeling om de vonk te laten overslaan tussen verschillende deelnemers. Wat de deelnemers niet wisten, was dat hun exen ook aanwezig zouden zijn.

Tijdens het programma leerde ze ene Odim kennen. De relatie begon niet zo lekker, omdat Odim een paar keer vreemdging. De twee hebben een dochtertje samen.

Islam

Vorig jaar liet Jørney weten dat zij en Odim het meisje op een ‘speciale manier’ willen opvoeden. ”Het zal iedereen verbazen en binnenkort ga ik hier meer over vertellen. En ja, onze dochter gaan wij islamtisch opvoeden.”

Jørney bedoelde met met speciaal niet ‘ongewoon’, maar meer onverwacht. Inmiddels is ze nog een keer moeder geworden. Via Instagram deelt ze regelmatig updates.

Jørney moet huilen

Recent was Jørney bij het NPO3-programma ‘Spot On’. Hier mocht ze haar verhaaltje komen doen over de bekering. Ze laat weten heel dankbaar te zijn.

Bekeerling begint op tv te huilen: ''Ik weet niet hoe mijn leven er zonder islam uit had gezien''

Ik denk dat als ik de islam ook niet zou hebben, dat is wat mij het meeste kracht geeft, als ik dat niet zou hebben, dan zou ik echt, ik weet niet hoe mijn leven er dan uit zou zien.

”Als Allah me niet had geholpen met dit alles. Ik weet niet. Ik weet niet wat voor moeder ik dan geweest zou zijn voor mijn kinderen. Ik weet niet of ik me sterk kon houden.

Allah stopt drinkgedrag

Sinds Jørney bekeerd is, drinkt ze ook niet meer. Komt ook door Allah. ”Misschien ging ik ook wel drinken door mijn eigen moeder.”

”Mijn moeder heeft veel meegemaakt waardoor ze geworden is zoals ze is. Ze heeft zelf ook kinderen verloren. Mijn kinderen zijn mijn alles. Misschien was ik ook wel gaan drinken.”

”In ons geloof mag dat niet. Daarom doe ik het niet. Ik heb ook momenten dat ik denk: ik wou dat ik even helemaal nergens aan dacht.”

 

View this post on Instagram

 

A post shared by NPO 3 (@npo_3)

Scroll naar boven