Bejaarde vrouw (90) op laffe wijze bestolen van aandenken aan overleden man

Bejaarde vrouw (90) op laffe wijze bestolen van aandenken aan overleden man

Een weduwe (90) uit Ridderkerk is op zeer laffe wijze beroofd van haar waardevolle spullen, waaronder een sieraad van haar overleden man. 

De dader belde afgelopen maandag aan bij de woning van de vrouw en vertelde het slachtoffer dat er ”een lekkage” in de woning zou zijn. In eerste instantie vertrouwde de vrouw het niet, waarna ze de indringer vroeg om zijn legitimatiebewijs.

Sieraden gestolen

”Maar de man had een vlotte babbel en was erg vriendelijk.” Toen het slachtoffer de ‘monteur’ voorging naar de kamer, is de voordeur bewust opengelaten zodat een handlanger de woning kon betreden. Na 10 minuten voelen aan de kraan in de keuken en het zogenaamd inspecteren van wat leidingen, had de monteur genoeg gezien.

In de tussentijd bleek de handlanger de sieraden van de vrouw bemachtigd te hebben, waarna de twee snel de woning uit rennen.

Het slachtoffer wist op dat moment niet dat ze bestolen was. Pas twee dagen later kwam er daar achter. De wijkagent, die woedend is, meldt het gaat om gestolen sieraden die de vrouw had gekregen van haar overleden man, maar ook juwelen die ze voor verjaardagen gekregen had.

De politie zet alles op alles op de daders te achterhalen. Zo is er meteen aangifte opgenomen, is er buurtonderzoek gedaan en zijn camerabeelden bekeken.

Scroll naar boven