Bejaarde Rinus thuis overvallen en met ijzeren staaf gemept

Bejaarde Rinus thuis overvallen en met ijzeren staaf gemept

De 74-jarige Rinus heeft iets meegemaakt waar veel ouderen voor vrezen. Hij werd in zijn eigen woning op laffe wijze overvallen. En daar bleef het niet bij. De indringer sloeg op hem in met een ijzeren staaf. Rinus heeft het maar net overleefd.

IJzeren pijp

Tegen het Algemeen Dagblad doet Rinus, die ontzettend geschrokken is, zijn verhaal: ”Kwart over elf werd er gebeld. Ik zei tegen mijn vrouw: doe de deur even open.”

Bejaarde Rinus thuis overvallen en met ijzeren staaf gemept

Uiteindelijk doet Rinus zelf de deur op een kiertje. ”Toen zag ik nog niets, dus ik deed hem iets verder open. Toen vlogen ze direct naar binnen. Hij gaf me gelijk een paar klappen met een pijp ijzer op mn hoofd.” Rinus is vrijwel uitgeschakeld, maar blijft bij bewustzijn.

”Hij riep: ‘klokkie, klokkie’. Toen liep ik naar de keukentafel, maar ik had mijn ringen er ook liggen. Toen pakt hij alles op en gaf mijn vrouw nog een gooi en toen heeft hij de benen genomen.”

Terwijl de indringer naar buiten wil, komt Rinus’ vrouw de hoek om. Omdat de inbreker er vandoor wil, krijgt ook Paula nog een harde klap waardoor ze languit op de grond valt.

Neprolex

Achteraf blijkt dat de indringer op zoek was naar een ‘nephorloge’: ”Ik heb een neprolex.” Dochter Grietje moet nu op en neer rijden om haar vader en moeder te verzorgen.

Tegen een verslaggever van het AD zegt ze: ”Ja, ik verzorg hem (Rinus) nu. Hij moet oogdruppels, neusspray en ook veel medicatie hebben. Dus ik moet op en neer rijden.

Na de brute woningoverval wordt Rinus met spoed afgevoerd. Paula bleef alleen achter in de woning, maar durfde er alleen niet te blijven. Ze heeft daardoor een paar nachten bij haar zoon geslapen.

Buren

Buurtgenoten van de woning in Maarssen-Dorp zijn geschokt. Buurvrouw Annemiek vertelt: ”Het is echt bizar. ’s Avonds wordt er bij ons op de deur geklopt. We hoorden ‘help, help’. Mijn dochter werd wakker en zei: ‘mama, iemand heeft hulp nodig’.”

”Ik dacht zal ik opendoen of niet, want het kan ook een nep-oproep zijn. Toch ben ik er maar uitgegaan. De overbuurman riep toen al dat ik naar Rinus moest komen, omdat hij hulp nodig had. Het is een arme, kleine oude man. Houd eens op!”

Annemiek heeft een ringdeurbel besteld en is heel erg bang. ”De buurt staat op zijn kop, wij voelen ons niet meer veilig.”

Scroll naar boven