Bejaarde man (85) scheurt met 60 km per uur door wasstraat, eigenaar deelt beelden

Bejaarde man (85) scheurt met 60 km per uur door wasstraat, eigenaar deelt beelden

Gekke taferelen in Noord-Brabant gisteren. Een oudere meneer reed de wasstraat in Oss binnen en remde niet toen dat wel had gemoeten. 

Beveiligingscamera’s van de wasstraat hebben het incident vastgelegd. Op de beelden lijkt het alsof de man de macht over het stuur verliest.

Bejaarde man (85) scheurt met 60 km per uur door wasstraat, eigenaar deelt beelden

Ook aan het einde van de wasstraat mindert de automobilist nog steeds geen vaart, waarop de grijze auto met een snelheid van vijftig, zestig kilometer per uur naar buiten zoeft. Uiteindelijk komt het voertuig tot stilstand tegen een boom. Onderweg mist de wagen een fietser op het nippertje.

“Wonder”

Eigenaar Tom Muskens: “Het is een wonder dat niemand gew0nd is geraakt.” De automobilist heeft ‘geluk’ dat hij redelijk loodrecht door de wasstraat rijdt, waardoor hij de was- en drooginstallaties aan de zijkanten allemaal mist. Onbekend is de bestuurder niet bij de wasstraatmedewerkers in Oss. Volgens Muskens gaat het om een vaste klant, een man van een jaar of 85 oud.

“Hij gaf ineens heel veel gas”

Medewerkster Alisia Looijmans stond aan de wasstraat op het moment dat de man binnenreed. “Ik moest opzij springen, hij kwam op me af. Hij gaf ineens heel veel gas.”

Wonder boven wonder is het goed afgelopen. “Hij stapte zelf de auto uit. Het gaat goed met hem. De man had niet door dat hij het gas intrapte.” Dan besluit Looijmans: “Het gaat goed, ik ben wel geschrokken. Ik overleef het wel. Het was een apart gesprek bij het avondeten.”

Bekijk de video

Dat kan via deze link naar Omroep Brabant. De wasstraat zal voorlopig dicht blijven. Er zal veel gerepareed moeten worden en er moeten borstels vervangen worden. Muskens kan niet met zekerheid zeggen wanneer zijn carwash weer klanten kan ontvangen.

Scroll naar boven