Bejaarde man (82) valt van zesde verdieping flat

Bejaarde man (82) valt van zesde verdieping flatgebouw

In het Belgische Blankenberge is een man van 82 jaar oud om het leven gekomen. Volgens lokale media is hij van de zesde verdieping van een flatgebouw gevallen. Dat melden onder meer Het Nieuwsblad en Het Laatste Nieuws vandaag.

Het gebeurde afgelopen vrijdag rond 23.00 uur aan de Franchommelaan. Een buurtbewoner hoorde rond dat tijdstip een enorme klap en besloot te gaan kijken.

Toen hij ter plaatse kwam, kreeg hij de schrik van zijn leven. Hij zag het levenloze lichaam van een oudere man op straat liggen en verwittigde de hulpdiensten.

Hulp te laat

Jan Maertens van de autoriteiten in Blankenberge laat weten dat het er alle schijn van heeft dat de man van zijn terrars is gevallen, dat ligt op de zesde verdieping.

Bejaarde man (82) valt van zesde verdieping flatgebouw

”De hulpdiensten waren snel aanwezig, maar konden niets meer voor hem doen. Behalve dan vaststellen dat hij niet meer in leven was.”

Geen wanhoopsdaad

De Franchommelaan werd langdurig afgesloten. De man woonde samen met zijn vrouw in het appartement. Zij is opgevangen en ontvangt psychologische bijstand.

Er wordt tot dusver uitgesloten dat het gaat om een ‘wanhoopsdaad’. ”We hebben ’s nachts de eerste onderzoeksdaden verricht en daarbij wijst niets op een wanhoopsdaad.”

”Hoe het heeft kunnen gebeuren wordt nu uitgezocht. Daar is verder onderzoek voor nodig. Niemand heeft de feiten ook echt zien gebeuren.”

”Mogelijk heeft de val een medische achtergrond, al is daar nu nog geen uitsluitsel over”, aldus Maertens. Een schouwarts is reeds aangesteld om het 0verlijden van de man te onderzoeken.

”Volgens de eerste bevindingen wijst alles in de richting van een val. De concrete omstandigheden wordt verder onderzocht.”

Scroll naar boven