Bejaarde man (71) zwaar afgetuigd in de tram: “Kan dit niet aanzien”

In Den Haag vond een schokkende gebeurtenis plaats: een 71-jarige man, die gewoon van zijn dag wilde genieten, werd zwaar mishandeld tijdens een tramritje. De zoektocht naar de twee jonge verdachten is in volle gang, en de politie heeft de hulp van het publiek nodig.

Wat er precies gebeurde in de tram

Op een zonnige zaterdagmiddag in augustus besloot een 71-jarige man een ritje te maken met tramlijn 9 in Den Haag. Bij halte Wouwermanstraat kwam hij aan boord en merkte dat twee jongens veel ruimte innamen. Beleefd vroeg hij of hij kon zitten, hopend op wat hoffelijkheid.

In plaats daarvan escaleerde de situatie snel. Camerabeelden tonen aan dat wat begon als een simpele vraag, uitmondde in een heftige confrontatie. Na zijn bezoek aan de Haagse Markt werd de man zowel bedreigd als mishandeld, met ernstige gevolgen voor zijn gezondheid.

Details over de verdachten

Deze twee jonge mannen waren niet nieuw in de tram; ze waren al eerder opgestapt bij halte Bierkade. Getuigen vertelden de politie dat de 71-jarige man tegenover deze jongens zat. Voor het uitstappen bij de Loevesteinlaan hebben deze jongens de man aangevallen, hem hard geduwd en meerdere vuistslagen gegeven. Direct daarna maakten ze zich snel uit de voeten, rennend richting de kruising Melis Stokelaan.

Gevolgen voor het slachtoffer

Door deze gewelddadige aanval heeft de man ernstige verwondingen opgelopen: een gebroken kaak en een gebroken oogkas. Hij onderging al een operatie, maar vanwege complicaties staat hem nog een ingreep te wachten. Het fysieke en emotionele leed dat hij heeft moeten doorstaan is onvoorstelbaar.

Help de politie

De politie is vastberaden om deze zaak op te lossen en roept daarom getuigen op. Er is specifieke interesse in een man met een blauwe jas, die de situatie probeerde te de-escaleren. Maar elke aanwijzing of tip kan van groot belang zijn. Als je iets hebt gezien of meer weet, wordt je dringend verzocht contact op te nemen met de autoriteiten.

Scroll naar boven