Bejaarde (88) propt WWI-projectiel in zijn achterste, loopt eerste hulp binnen

Bejaarde (88) stopt granaat in zijn anus, meldt zich op eerste hulp

Op de eerste hulp van een ziekenhuis in het Franse Toulon wisten ze afgelopen zaterdag vermoedelijk niet wat ze meemaakten. Een 88-jarige man had namelijk een obus (granaat) in zijn achterste gestopt. En juist dat zorgde voor ophef.

Dat meldt Het Laatste Nieuws. Vanwege de obus moest het ziekenhuis gedeeltelijk ontruimd worden en de experts van het ontmijningsteam werd opgetrommeld.

Na onderzoek kon worden vastgesteld dat het ging om een verzamelobject uit de Eerste Wereldoorlog dat niet meer op scherp stond. Er was dus geen ontploffingsgevaar.

Er schijnen trouwens nog ergere dingen gebeurt te zijn tijdens de eerste wereldoorlog dat we in eerste instantie dachten, wist je dat?

20 centimeter

De granaat bleek maar liefst twintig centimeter lang en had een diameter van vijf of zes centimeter. Het was dus niet erg eenvoudig om het voorwerp uit het lichaam van de bejaarde man te krijgen. Iemand van het medische team zegt: ”Het komt er natuurlijk zelde uit van waar het er is ingegaan.”

En dus moest de opa geopereerd worden. Dat gebeurde met succes. De granaat is verwijderd en de man heeft zelfs geen enkele complicatie overgehouden aan de ingreep. Al vragen wij ons af wat je bezielt om een granaat in je aars te proppen.

Scroll naar boven