Bejaard echtpaar wil pinnen in restaurant, Rabobank blokkeert hun rekening

Bejaard echtpaar wil pinnen in restaurant, Rabobank blokkeert rekening: ''Bedrag te hoog''

Jopie en Niek Blank uit De Goorn vierden onlangs een prachtig jubileum. Het koppel is 55 jaar getrouwd en dat was uiteraard reden voor een feestje. Helaas werkte de Rabobank daar niet een mee. En dat is nog zacht uitgedrukt.

Betalen in restaurant

Een paar dagen geleden ging het echtpaar met in totaal negentien mensen lekker uit eten. Gevierd werd het huwelijk dat al 55 jaar standhoud, maar ook het feit dat Niek 78 jaar is geworden. Er wordt heerlijk gegeten en gedronken, maar wanneer er betaald moet worden gaat het mis.

Jopie en Niek hebben voldoende centjes gespaard en hebben dus ook saldo op hun rekening. Maar wanneer de gepind moet worden, geeft het apparaat aan dat er ’te weinig saldo’ op hun rekening staat.

Bejaard echtpaar wil pinnen in restaurant, Rabobank blokkeert rekening: ''Bedrag te hoog''

De twee ouderen hebben geen idee wat hen overkomt. Omdat iedereen zich ermee bemoeit, voelen ze zich voor schut staan. Het restaurant gaat ermee akkoord dat ze het bedrag thuis overmaken, maar eenmaal thuis aangekomen kunnen ze ook niet betalen.

En dat is niet het ergste, want wanneer er wordt ingelogd op hun rekening zien ze dat ze ineens 400.000 in het rood staan. De twee ouderen slapen er niet van.

‘Ongebruikelijk hoog bedrag’

Meneer Blank heeft toevallig een broer die bij de Rabobank heeft gewerkt. Hij komt er al snel achter wat er hier aan de hand is. De systemen van de bank vonden het bedrag van 1.040 euro ‘ongebruikelijk hoog’ en besloot om veiligheidsredenen direct de rekening te blokkeren.

De bank beweert hiermee klanten te willen beschermen, maar in werkelijkheid zorgen ze alleen maar voor ergernis. Want de bank grijpt automatisch in, zonder een telefoontje naar de klant.

Een computer haalt al het geld van de rekening en plaatst er een saldo van -400.000 voor in de plaats. En daardoor kan er geen geld meer worden opgenomen. Er kan ook geen betaling of overboeking worden gedaan. Kortom: je kunt niet meer bij je eigen geld.

Rabobank staat achter aanpak

Een dag later krijgt het echtpaar de vraag waarom ze zoveel geld wilden betalen. Ze moesten dus verklaren waaraan ze eigen geld wilden uitgeven. Het is echt van de gekke. Pas daarna besloot de bank om de rekening weer vrij te geven.

Een woordvoerder van de Rabobank wil niet vertellen wat de triggers zijn voor de computer om in te grijpen en verdraait het door te stellen dat dit wordt gedaan om klanten te beschermen.

”We begrijpen dat dit een vervelende samenloop van omstandigheden is, en geen prettige ervaring voor de klanten. Aan de andere kant is het ons ook veel waard om fraude te voorkomen.”

Scroll naar boven