Bejaard echtpaar genadeloos opgelicht door Ryanair: ”Dit doe je niet”

Ryanair licht bejaard echtpaar dat voor het eerst vliegt op schandalige wijze op

De populaire vliegmaatschappij Ryanair heeft zich de woede op de hals gehaald van talloze mensen. Reden is de schandalige behandeling van een bejaard echtpaar, dat voor het eerst in hun leven met het vliegtuig ging.

De meeste mensen onder ons hebben allemaal wel eens gevlogen. Wanneer je dat voor het eerst doet en al in de 80 bent, is het ontzettend spannend. Maar er komt ook veel op je af.

De 79-jarige Ruth Jaffe en haar 80-jarige man Peter vlogen op 11 augustus van London Stansted naar Bergerac (Frankrijk).

Het oudere echtpaar is niet zo goed thuis in het internet, maar wilde toch graag zelf inchecken. Dat leek goed te gaan. Ruth boekte voor 22 pond (25 euro) twee stoelen naast elkaar.

Vliegveld

De volgende dag arriveerde het koppel op het vliegveld. Ruth realiseerde zich daar dat ze per ongeluk de boarding passes van de terugvlucht had gedownload.

Ryanair licht bejaard echtpaar dat voor het eerst vliegt op schandalige wijze op

Ten einde raad meldde het koppel zich bij bij een van de Ryanair-balies. En daar gebeurt vervolgens iets waar de honden geen brood van lusten.

De baliemedewerkerrekent de twee ouderen 55 pond (64 euro) per persoon om de juiste instapkaarten uit te printen. Bij elkaar moeten ze dus 110 pond (128 euro) betalen voor de twee uitgeprinte boarding passes. Dit tot verbazing van de twee.

‘Het is zo verwarrend’

Aan de website Ladbible vertelt Ruth wat er op dat moment door haar heen ging. ”Wij zijn niet zo goed met internet. Toen ik wilde inchecken, was het allemaal erg verwarrend.”

”Ik zag zoveel informatie, de website is heel erg verwarrend. Ze proberen je allerlei extra’s aan te smeren. Je moet overal voor betalen.”

”Ik realiseerde me niet dat ik had ingecheckt voor de terugvlucht. Dat ik 128 euro moest betalen vond ik afschuwelijk, maar ik had geen andere keuze. Mijn man en ik hadden heel veel stress.”

”Het meisje aan de balie zei dat ik Ryanair maar moest contacteren. Gelukkig kon ik het betalen, maar ik ben nog steeds kwaad. Als dit voor een hele familie zou gelden, zou dat heel veel geld kosten.

Klacht

Ruth’s dochter besluit het er niet bij te laten zitten. Onder de gebruikersnaam @old_school_alps klaagt ze op Twitter over Ryanair.

Ze schrijft: ”Het Ryanair, mijn ouders die in de 70 en 80 zijn, hadden per ongeluk de instapkaarten voor de terugvlucht gedownload. Jullie hebben ze 128 euro in rekening gebracht voor twee papiertjes en een handeling van een minuut? Jullie moeten je diep schamen!”

Maar het verhaal gaat nog verder, want op de juiste boarding passes blijkt het echtpaar niet naast elkaar te zitten. En dat terwijl de 80-jarige man slecht ter been is en ondersteuning nodig heeft.

Ryanair licht bejaard echtpaar dat voor het eerst vliegt op schandalige wijze op

Het bericht van de dochter heeft op het moment van schrijven 140.000 ‘likes’ op Twitter. Vrijwel iedereen spreekt schande van wat hier gebeurd is.

Reactie Ryanair

Een woordvoerder van de vliegmaatschappij heeft inmiddels gereageerd op de commotie. Aan LADbible wijst hij op de algemene voorwaarden.

”Ze (het echtpaar) zijn akkoord gegaan met de algemene voorwaarden. Ze hadden niet ingecheckt voordat ze op London Stansted arriveerden.”

”Ze hebben een e-mail gekregen waarin ze hier de dag van tevoren aan herinnerd waren. Door dit te negeren, hebben wij hen belast conform de voorwaarden. Daar staat in dat inchecken op het vliegveld 55 pond per persoon kost. Het is enorm jammer voor hen, maar wij kunnen er niets aan veranderen.”

Scroll naar boven