Beelden: Moeder staat te frituren en word vol geraakt door de bliksem

Beelden: Moeder staat te frituren en word vol geraakt door de bliksem

De Amerikaanse Kimberly Krone, moeder van zes kinderen, uit Texas was in 2009 een frituurpan aan het schoonmaken in haar keuken, toen ze werd getroffen door de bliksem. Ze overleefde het op miraculeuze wijze, en vertelt hoe het voelt.

Geraakt in borst

Kimberly was een frituurpan aan het schoonmaken, toen er een flinke storm over trok. In vijf minuten tijd werden er maar liefst 1.200 bliksemschichten in de stad waargenomen.

De moeder hoorde oorverdovend gebulder, waarna er een enorme bliksemschicht door een lamp in het keukenplafond naar binnen kwam.

Die weerkaatste tegen de frituurpan die Kimberly vasthield en raakte haar in de borst. Dit voor de ogen van haar kinderen.

Overleefd

Tegen het Amerikaanse ABC vertelt Kimberly, die het bewonderswaardig genoeg overleefde, dat ze zichzelf kan herinneren wat er vervolgens gebeurde.

”Ik herinner me de pijn, de brandende geur. Het gevoel dat ik in mijn lichaam had, is onbeschrijfelijk. Het enige waaraan ik dacht is dat ik wou dat het zou eindigen.”

Haar destijds negenjarige zoon Tristan belde direct 911. Een opname van het gesprek is door de autoriteiten vrijgegeven en hierin is te horen hoe het kind de hulpdiensten smeekt op te schieten. Ook smeekt hij zijn moeder om haar bewustzijn niet te verliezen.

Gave

Na zestien minuten arriveerden de hulpdiensten. Na 26 uur op de eerste hulp mocht Kimberly naar de verpleegafdeling. In de tussentijd was haar gehele zenuwstelsel gestopt met functioneren.

Na drie dagen mocht ze weer naar huis, maar Kimberly is nooit meer de oude geworden. Veertien jaar later heeft ze een erg opmerkelijk ‘gave’ ontwikkeld.

”Telkens wanneer er een storm op komst is, voel ik mijn borst krap worden. Naarmate het dichterbij komt, begin ik totaal te tintelen, alsof ik elektrisch geladen ben.”

Sinds de blikseminslag is de linkerhelft van haar lichaam ook zwakker dan de rechterhelft. ”Telkens wanneer er onweer op komst is, ben ik zenuwachtig.”

”Door mijn eigen ervaring weet ik heel goed dat een woning je niet beschermt tegen bliksem.” De moeder woont overigens nog steeds in hetzelfde huis.

Storm Stories: Mother Struck by Lightning Inside Home
Scroll naar boven