Beelden! Meisje zonder treinkaartje schopt boa finaal in elkaar

Beelden! Meisje zonder treinkaartje schopt boa finaal in elkaar

Op station Borne is afgelopen zaterdag een buitengewoon opsporingsambtenaar (boa) volledig in elkaar geschopt. Op beelden die rondgaan op sociale media, betrapt de boa het meisje op zwartrijden. Die raakt vervolgens volledig buiten zinnen.

De boa probeert nog vriendelijk te vragen of het meisje zich misschien wil gedragen. Het meisje, dat onderdeel uitmaakt van een groep van in totaal zes jongens en meisjes, is echter niet van plan om naar de handhaver te luisteren. Langzaam wordt de situatie steeds grimmiger.

“Je snapt niet hoe het zit in onze cultuur, hè?”, stelt een van hen. Ook wordt volop tegen de handhaver gezegd dat hij het meisje niet mag aanraken.

Staandehouding

Wanneer het meisje uiteindelijk niet wil meewerken en zonder haar gegevens te verstrekken de trein wil verlaten, grijpt de boa haar vast. Daarop schieten haar vrienden haar te hulp, waardoor er een soort duw- en trekwerk ontstaat tussen handhavers en jongeren.

Volgens De Stentor wordt daarbij een boa tegen zijn hoofd getrapt. De vraag is echter wie dat heeft gedaan. De beelden lijken geen uitsluitsel te geven. De politie doet onderzoek.

Scroll naar boven