Beelden: En wéér gaat het mis in de Efteling

Beelden: En wéér gaat het zwaar mis in de Efteling

Vorige week ging het niet helemaal lekker in de Efteling. In twee dagen tijd ging het maar liefst drie keer mis in het attractiepark in Kaatsheuvel. Nu is er een video opgedoken die dateert van afgelopen zaterdag. Het is wederom flink foutgegaan.

Week vol tegenslagen

Eerst nog even terug naar vorige week, 29 mei om precies te zijn. Tijdens de Raveleijn Parkshow, een populaire act, viel er een ruiter van zijn paard. Hij kwam met zijn hoofd tegen de afrastering terecht. Het theater werd snel ontruimd. Bezoekers werden weggeleid.

Efteling-show Raveleijn stilgelegd vanwege ongeluk met ruiter

Een dag later vloog tijdens diezelfde Raveleijn show een stuk decor in de hens. Vuur is onderdeel van de spectaculaire show en opeens sloegen de vlammen uit het decor.

Stoomtrein

Enkele uren na bovenstaande gebeurtenis, knalde de bekende stoomtrein op een vrachtwagen. Die moest daar zijn omdat het park verbouwingen uitvoert.

De gevolgen waren groot. Tientallen inzittenden moesten zich laten nakijken bij de EHBO-post die in de Efteling ligt. Het had veel erger kunnen aflopen.

Paard zakt door hoeven

Maar nu is er dus wederom iets gebeurd in het park. Na een week vol tegenslagen in het voor de derde keer misgegaan bij de Raveleijn parkshow.

Tijdens de voorstelling van 17.00 uur deed een ruiter een stunt met een paard. Terwijl het dier door de arena galoppeert, zien we de ruiter, die het personage Maurits speelt, languit op het paard liggen. Enkele seconden later zakt het paard door zijn hoeven.

Het gevolg hiervan is dat stuntende ruiter van het paard wordt geslingerd. Een vrouw die het filmt kraamt eerst ‘oooh’ uit, waarna ze ‘JEZUS’ begint te schreeuwen.

Aan de beelden te zien is zowel het paard als de ruiter er goed vanaf gekomen en dat is natuurlijk het belangrijkste van allemaal.

Paard zakt door de benen bij stunt in Efteling-show Raveleijn

De Efteling laat in een reactie weten dat het veiligheid hoog in het vaandel heeft staan. Ze verklaren ook zich te houden aan de Europese regelgeving en de dieren goed te verzorgen.

Desondanks groeien de zorgen bij bezoekers. De Efteling is natuurlijk een familiepark en veel mensen vinden dat de show een evaluatie nodig heeft.

Scroll naar boven