Beelden: Bejaarde vrouw negeert spoorbomen en wordt aangereden door trein

Heftige beelden: Bejaarde vrouw negeert spoorbomen en wordt aangereden door trein

Op sociale media gaan momenteel heftige beelden rond. Te zien is hoe een bejaarde vrouw midden op een treinspoor in Schoonbeek uit haar Mercedes stapt en dranghekken van een afgesloten spoorweg begint te verwijderen.

Dranghekken

Die daar natuurlijk niet voor joker zijn neergezet. Een omstander heeft alles gefilmd en vraagt of de vrouw of ze het normaal vindt dat ze de hekken verplaatst. De man zegt dat haar actie 500 euro boete kost. “U gaat de rekening krijgen, dat beloof ik u.”

Vlak daarna beginnen de bellen te rinkelen, het teken dat er een trein in aantocht is. De vrouw is inmiddels weer in de auto gestapt, maar staat nog steeds op het spoor.

De filmende man wil haar helpen door de dranghekken weg te halen, zodat de vrouw erdoor kan. Maar ze blijft in de auto zitten en doet eigenlijk niks.

Trein ramt auto

De getuige ziet de trein naderen en schreeuwt: “Kom nou, achterlijke!”. Op de een of andere manier blijft ze toch staan. Er is geen beweging in te krijgen. Wanneer de getuige voor zijn eigen veiligheid naar achter loopt, gebeurt het onvermijdelijke: de trein ramt de auto, die wordt weggeslingerd.

De man gaat daarna totaal uit zijn plaat: “Ale, gek wijf. Ben je helemaal gek geworden!?” De vrouw is ernstig gewond naar het ziekenhuis gebracht, maar verkeert niet in kritieke toestand.

Uit onderzoek is gebleken dat de overgang correct functioneerde. De autoriteiten doen nu onderzoek naar de rol van de man. Onderstaand de beelden:

Scroll naar boven