B&B Vol Liefde compleet in scène gezet: ‘Acteurs met een script’

B&B Vol Liefde compleet in scène gezet: 'Acteurs met een script'

B&B Vol Liefde is een gigantische kijkcijferhit. Duizenden huishoudens stemmen hun beeldbuis massaal af op elke uitzending, en ook de deelnemers worden steeds bekender. Maar wat als het allemaal een hoax blijkt te zijn?

De geruchten over ‘nepprogramma’s gaan al tijdenlang rond op internet. First Dates, Lang Leve de Liefde en ook Steenrijk, Straatarm: bovengenoemde televisieshows worden allemaal beticht van kijkersbedrog.

Op het internet circuleren talloze voorbeelden van mensen die wel erg vaak in meerde programma’s opduiken. Sommigen blijken zelfs acteurs die in te huren zijn. Niet zo gek dus dat mensen massaal twijfelen aan de echtheid van bepaalde shows.

B&B Vol Liefde

B&B Vol Liefde is zoals eerder gezegd een sensatie op televisie. Duizenden huishouders zien een verzameling van mensen die met elkaar daten.

Iemand die geen enkel vertrouwen heeft in de echtheid van het programma is caberatier Youp van ’t Hek. De show boeide hem in eerste instantie niets. Maar hij werd overgehaald door vrienden en familie om toch maar eens een aflevering op te zetten.

'Dit is het bewijs dat B&B Vol Liefde nep is'

‘Kneuzen’

Uiteindelijk heeft Youp drie afleveringen helemaal uitgezeten. Hij is nu tot een conclusie gekomen die heel Nederland zal schokken: Het is allemaal fake.

In zijn column voor de VARA-gids gaat Youp flink los. ”Opeens zei iedereen dat ik dat B&B-programma moest zien. Zeker als je van leedvermaak en kneuzen houdt.”

”En daar hou ik nogal van. Ik heb het een drietal avonden volgehouden en toen wist ik het 100% zeker: dit is niet echt. Het is nep.”

Acteurs

Joep laat weten dat iedere deelnemer een acteur is. ”Er zit een gewiekste tekstschrijver met een geraffineerd redactieteam achter die deelnemers de meest debiele dingen laat doen.”

”Die acteurs worden allemaal goed betaald omdat de reputatieschade zowel voor de eigenaren als voor de gasten enorm is.”

‘Bestaan niet eens’

De razende Van ’t Hek gaat nog verder, want hij zet ook vraagtekens bij het bestaan van de B&B’s. ”Die bestaan helemaal niet echt.”

”Natuurlijk zal RTL beweren dat het allemaal hartstikke echt is, maar ik geloof dat niet. Dit kan niet. Dit doen mensen niet. Zo erg is ons land er nou ook weer niet aan toe.”

Denk jij dat het programma echt is, of deel je de mening van Youp van ’t Hek? Laat het weten in de reacties op Facebook!

Scroll naar boven